lifesaving.nl banner 1

Transfer

Mocht iemand de afgelopen tijd een onbekend geluid hebben gehoord ergens op de achtergrond, dan is dat misschien niet zo heel vreemd. Het rommelt namelijk weer op de transfermarkt. Wij geven toe, aangezien de transfers binnen Life Saving niet gebonden zijn aan specifieke perioden en het slechts een kleine markt betreft, wordt er meestal geen groot verhaal van gemaakt. Maar daar zijn wij van LifeSaving.nl dan weer voor, om iedereen fijntjes op de hoogte te houden van alle feiten en geruchten, u weet.

We zullen maar gewoon gelijk met de deur in huis vallen, zoals u van ons gewend bent eigenlijk. Het eerste gerucht blijkt namelijk al geen gerucht meer te zijn, maar zelfs al een feit. Tenminste, als we onze inside informant bij RB Weert mogen geloven. Deborah van Os, van 2008 t/m 2010 in de nationale juniorenploeg namens RB Eindhoven, zou namelijk haar brigade inruilen voor de brigade in Limburg. Deborah, die in 2010 nog namens Nederland aan de start stond bij het EJK in België, is een van de weinige sporters die overgebleven zijn bij de ooit zeer grote wedstrijdploeg van de Eindhovense Reddingsbrigade.

Deborah van Os

Volgens onze informatie is het 99,9% zeker dat ze tijdens de wedstrijden het team van RB Weert gaat versterken, en ook de trainingen in Weert gaat volgen. In Eindhoven was niemand beschikbaar om de overstap te bevestigen. Wellicht dat het ook nooit tot een definitieve overstap komt, in het geruchtencircuit wordt namelijk genoemd dat Deborah, hoewel in de toekomst uitkomend voor Weert, ook gewoon in Eindhoven blijft trainen. Dit zou te maken hebben met het feit dat er binnenkort een sporter van het nationale team extra trainingsuren zou gaan maken bij RB Eindhoven, waardoor ze alsnog op die betreffende uren op een hoger niveau kan trainen. Of dit waar is, hebben wij nergens kunnen achterhalen.

Deborah in training met ski.

Daarom hebben wij van LifeSaving.nl gewoon even geprobeerd om op basis van al deze geruchten en feiten een praatje te maken met Deborah. Om een lang verhaal kort te maken, ze bevestigde het verhaal en gaf aan dat het voor haar steeds moeilijker werd om in haar eentje of met slechts weinig andere sporters te trainen. Ze zoekt uitdaging in trainingen en wedstrijden, en hoopt dit in Weert te vinden. Op de vraag waarom ze geen andere brigade heeft gekozen, antwoordde ze dat de trainingen van RB Weert gemakkelijk gecombineerd konden worden met haar huidige programma en dat de reisafstand overbrugbaar is. Hierdoor hoeft ze geen trainingsuren in te leveren van haar huidige programma, en is ze dus alleen maar uit aan't bouwen.  Ze zal binnenkort ook zelf (legaal) een auto kunnen besturen, dus vanaf dan zal het alleen maar makkelijker worden. Voorlopig wilde ze geen antwoord geven op de vraag welk lid van de nationale ploeg in Eindhoven zou gaan trainen, en of hij/zij dan zijn/haar huidige club zou gaan verlaten. "Dat is aan hem om te vertellen..." vertelde ze. Binnenkort dus wellicht een nieuwe aflevering van het transfernieuws...

Deborah zal naar alle waarschijnlijkheid op de wedstrijd in Susteren voor het eerst te zien zijn met een blauw-goud-blauwe cap.

Transfernieuws september 2010