lifesaving.nl banner 1

Bevrijdingsdag 2011.

Afgelopen week was de Nederlandse Nationale Ploeg in het altijd (?) zonnige Noordwijk voor een trainingsstage. Totdat er weer een teloontje kwam vanuit Amsterdam, of ze even wilden komen oefenen in de Amstel. Hoewel de bondscoaches niet veel uitdaging in de opdracht zagen, vonden ze het wel een goed idee om weer eens op de nationale tv te verschijnen. Net als vorig jaar kregen de zwemmers dus weer een fakkel mee, zodat de mensen thuis tenminste konden zien wie er in het water lagen en de sporters het ook niet al te koud kregen.

De 23 sporters die het water in zouden gaan. De man in de rode jas bleef overigens lekker op de kant (hij is dan ook nummer 24 op de foto...).

De Nationale Ploeg, die voor deze gelegenheid aangevuld was met enkele oud gedienden, fossielen en juniorensporters, mocht een ander figuurtje zwemmen dan vorig jaar het geval was. Onze helden werden luid toegejuicht door het aanwezige publiek, met een enthousiaste Erica Terpstra voorop. 

Degenen die het terug willen kijken, dat kan hier. Het moment suprême voor de reddingsbrigade was op 1:16.00 exact. Let wel op, deze videobeelden bevatten klassieke muziek. Met violen en zo, u weet.

Na dit spektakel ging de ploeg weer gewoon lekker verder met trainen, zoals het hoort. Dit feit, in combinatie met de wedstrijden in Hossegor en Seraing, zorgde voor een hele stille week op de LifeSaving.nl redactie. Kortom, stapels werk liggen nog te wachten om gepubliceerd te worden! Stay tuned!