EK 2011 - Team España [Update]

EK 2011 Alicante

Zelfs de best bewaarde geheimen worden ooit ontdekt. Of bekend gemaakt in dit geval. Zo ook het team wat straks met het thuisvoordeel aan de start staat op de EK in Alicante. Eigenlijk moeten we maar meteen toegeven, we weten eigenlijk nooit heel veel van die gekke Spanjaarden. Niet heel vreemd, aangezien ze zich ook vrijwel nooit laten zien op wedstrijden waar Nederlanders aan de start staan. Ze zouden ook wel gek zijn om hier in Noord-Europa een wedstrijd te gaan doen, terwijl het thuis gewoon heel lekker weer is. Zonder onweerspauzes is het ook nog eens meer wedstrijd de man, tel uit je winst. Feit blijft dat de Spanjaarden onverwacht sterk uit de hoek kunnen komen. Zoals in 2007, toen ze 2e werden in de eindrangschikking van de EK, toen ook in eigen land. Op de afgelopen twee WK's deden ze het overigens aanzienlijk minder goed met een 7e plaats (4e Europa) in 2008 en zelfs een 9e plaats (5e Europa) in 2010.

Volgens die statistieken gaan ze het nu dus weer goed doen. We zijn benieuwd. Dit zijn de twaalf die het moeten gaan doen voor hun land.

Itziar Abascal
Itziar Abascal
Concepcion Escatllar
Concepcion Escatllar
Irene Morales
Irene Morales
Maria Luengas
Maria Luengas
Ana Guimarey
Ana Guimarey
geen_foto_beschikbaar
Cristina Valero
Carlos Alonso
Carlos Alonso
Jose Ramon Exposito
Jose Ramon Exposito
Daniel Carrion
Daniel Carrión
Jose Guerrero
Jose Guerrero
Jose Victor Garcia
Jose Victor Garcia
geen_foto_beschikbaar
Javier Catala

Okay, we zullen meteen ook even uitleggen waarom alle (ex-)Life Savers van vroeger nu naast hun bureaustoel liggen. Concepcion Escatllar was al eerder lid van het Spaanse team, onder andere aan de World Games in 1989. Nee dat is geen vergissing. Dus mits het hier gaat om Concepcion Escatllar junior, hebben de tegenstanders van het Spaanse team te maken met iemand die meer ervaring heeft dan alle andere deelnemers bij elkaar.

Hoe je het ook wendt of keert, ze hebben altijd wel een ploeg die er staat in de breedte. Wellicht dat dit ook een verklaring kan zijn waarom ze het over het algemeen beter doen op een EK dan op een WK. Maar misschien doen deze sporters het ook gewoon beter als ze 's middags de paëlla van hun moeder kunnen eten of zijn ze erg gehecht aan hun siësta. Wie weet.

Alles over de EK 2011

Twitter Feed

by acls us

Login