EK 2011 - Landen [update5]

EC-2011

Hieronder staan de deelnemende landen aan het Europees Kampioenschap Life Saving 2011 in Alicante, Spanje. Niemand krijgt iets los, maar wij hebben connecties en natuurlijk Juffie!


Flag_of_Belgium
België
België, niemand twijfelt meer. De organisatie is veranderd en het team ook. Ondanks dat heeft dit jonge team al een paar oudere rotten en ondanks dat die oude rotten dan nog heel jong zijn, kan het België zo maar even een paar medailles op gaan leveren. Een paar individueel en misschien wel met een verrassing op een estafette aflossing hier en daar. Ok, meer daar.

Team België
belgium
Flag_of_Bulgaria
Bulgarije
Dit land organiseerde in 2002 de EJK. Rond die tijd was het ook wat fanatieker aanwezig op verschillende wedstrijden, van EJK's tot EK's en zelfs in Warnemünde. De vaste groep atleten uit die tijd lijkt echter het bijltje er bij neer te hebben gegooid. De nieuwelingen lijken op hun beurt weer minder zin te hebben om met een busje uit 1830 met hypermoderne motorophanging (lees: touwen) door heel Europa te crossen, maar ze zijn er deze keer weer helemaal bij. En het blijven natuurlijk bikkelharde Oostblokkers, dus laat ze je niet verrassen.
bulgarije
Flag_of_Denmark
Denemarken
Net de EJK 2011 achter de rug en toen moest de tassen alweer ingepakt worden voor Alicante. Hopen dat het daar een stukje warmer is. Kan eigenlijk bijna niet mis, maar je weet nooit. Ook de Denen hebben één bond voor het zwemmen en Life Saving, daarmee dat er wel eens stel Olympische ringen op een of ander breed, gespierd lichaam (m/v*) te zien is. Daarmee zorgen ze soms ineens voor een verrassing op een of andere onderdeel waarbij hard zwemmen vereist is. Leve het vlakke ocean water in Alicante, zullen ze dan ook wel denken daar in Denemarken!

Update: Laat u trouwens niets wijsmaken met al deze vikingachtige namen, alleen mensen die A-finales kunnen halen zijn geselecteerd, dus ook dit team is niet compleet
Heren: Martin Sigsgaard Jørgensen, Thomas Ibsen Nielsen, Ronnie Dalsgaard, Jan Simonsen
Dames: Julie Fischer Vinther Christensen, Mai Rosenvinge Hjelmgaard, Eliana Marie Jørgensen
denemarken
Flag_of_Germany
Duitsland
Onze oosterburen zijn vastberaden het beste land in Europa te worden/blijven. Op de WK waren ze zowaar derde voor het beste Pool-land ter wereld en vijand nummer 1: Italië. Wat dat betreft hebben beide landen net zoveel last van die gekke regel dat iedereen 2 starts binnen en buiten moeten hebben. Hun kwalificatie leverde een Wereld Record op, wat natuurlijk bij de Italianen bar weinig zou zijn. In de Pool niet te veel verliezen en op Ocean de voorsprong pakken, hoe dan ook zal dat allemaal niet zonder slag of stoot gaan.

Team Duitsland
germany
Flag_of_Finland
Finland
De echte Finnen kennen we nog van de EK in 2005 in Lübeck-Travemünde, Luupec-Travengründe, nee toch Lübeck-Travemünde (Kan René dat even op zijn verjaardagsoverall nakijken?)  Een ocean cap kunnen we dan ook niet nabootsen, want ze waren er niet bij in Travemünde voor de Ocean Events. Dat hebben die olympische zwemmers toch niet nodig. En met die minimaaltweestartsregel per persoon betekende dat, dat  de gewonnen medailles retour moesten naar de organisatie. Het huidige team is echter weer compleet anders als het team op de WK in Egypte, waar er ook een paar van de partij waren. Echter zonder noemenswaardige resultaten, kan dat in Alicante veranderen?

Vooruit hier de teamleden:
Joonas Nissinen (Helsinki), Tomi Miettinen (Kuopio), Tomi Suomalainen (Tampere), Ville Nummelin (Helsinki), Joonas Rusi (Turku). De Nico en René tegenhangers zijn Riitta Vienola en Anne Hilton.
finland
Flag_of_France
Frankrijk
Stiekem heeft Frankrijk een heel erg sterk team opgesteld. Uiteraard een grootmacht op het gebied van Ocean en meer en meer ook op Pool, 6e op de WK voor Nederland met in totaal met bijna het dubbele aantal punten op ocean ten opzichte van pool. Genoeg gezegd! Ook zij schijnen last te hebben van de minimaaltweestartsoppoolenoceanregel, maar een veilige podiumplek moet er toch wel in zitten, of kunnen ze de stap maken?

Team Frankrijk
france
Flag_of_the_United_Kingdom
Groot-Brittannië
Groot-Brittannië, zooitje landen bij elkaar, meerdere bonden, dan weet je het wel. Eén selectiecommissie, dus prima georganiseerd. Alleen was de uitkomst dan weer verrassend en zeer verrassend. Wie er dan precies in het team zitten is bij ons nog niet bekend, maar de discussies waren niet van de lucht. Aangezien er een aantal onderdelen NU AL van het EK programma geschrapt waren, kwamen er blijkbaar wat andere namen uit de bus. GB wil meer all-rounders in het team, omndat dat bij de junioren bleek te werken, ook al zijn die in het land niet echt te vinden. Duidelijk. #langetermijnvisievraagteken
gb
Flag_of_Hungary
Hongarije
We zullen het grapje van de hongerige mensen niet meer maken! Nou vooruit heel misschien stiekem toch wel, omdat ze het zo leuk vinden. Die dames tenminste, want meestal lijkt Hongariije alleen Life Saavsters (gekke spelling) te hebben. Deze dames beschikken dan meestal wel over een aardig stukje hard-zwem-capaciteit.
hungary
Flag_of_Ireland
Ierland
Ook Ierland kunnen we rekeken tot de Ocean landen en pakten hier en daar in het verleden dan ook wel eens een medaille mee. Helaas niet altijd op en top aanwezig, maar ze zijn er wel!
ireland
Flag_of_Italy
Italië
Italië is getergd, het beste Pool land ter wereld, maar niet voldoende in huis om naast Australië en Nieuw Zeeland op het podium te staan? Wacht maar. De messen zijn geslepen. Met een belachelijk sterk team wordt de strijd aangegaan met de rest van Europa. Kan iemand hier tegenop? Of zijn al die wereld records bij selectie weer altijd de hoogtepunten van het jaar voor Italië?

Team Italië
italy
Flag_of_the_Netherlands
Nederland
Onze mannen. Onze dames. Deze bikkels moeten het gaan doen in Alicante, sneller, sterker en scherper als ooit tevoren.  Vergeet Egypte, Alicante wordt de nieuwe standaard!

Team Nederland
netherlands
Flag_of_Norway
Noorwegen
Vanuit Noorwegen komt natuurlijk ook een delegatie ingevlogen, deels nog nat achter de oren van het Deense EJK-water. Alhoewel er door sommigen heel wat trainingsuren arbeid geleverd wordt, lijkt dit team toch meer voor de lolz in plaats van serieus om de medailles te gaan strijden. Oh en natuurlijk kunnen we niet wachten op de pinguin-cupcakes!

Het Noorse team bestaat uit de volgende heren:
Robin Palm, Remi Ingebrigtsen, Martin Robertsen and Stian "the Pokemonplayer" Svingen Nilsson.
Aangevuld met de volgende dames: Mia Gjermundsen, Ellen Magnussen, Ina Kristine Pedersen en Little baby Maria Johnsen.

En ook hier een update: Na de bronzen medaille van Andreas Boye Hansen, heeft de selectiesamenstelster besloten dat hij zijn geluk mag gaan beproeven in Alicante. Zo kan het dus ook!
noorwegen
Flag_of_Ukraine
Oekraïne
Last minute: Oekraïne doet ook mee. Net als op Tenerifeeeee in 2007. Toen deden ze wel mee in de pool, en nauwelijks op het strand. Alleen de estafettes probeerden ze. Vandaar dat ze toen ook officieel buiten de uitslagbeschouwing gelaten werden. Maar ze mochten meedoen voor hun ontwikkeling. Als ze het maar weer niet in hun kop halen om op onze ski's te gaan zitten! ???
Flag_of_Poland
Polen
Ook in dit land hebben ze een paar sterke zwemmers en een aardige competitie, maar qua organisatie naar grote(re) wedstrijden ontbreekt het nog al eens. Of ja, organisatie genoeg. Zo stond er bij de collega van LifeSaving.PL op 4 augustus nog een oproep om je voor 6 augustus aan te melden voor de EK. Kosten 1000 - 1500 Złoty, iets van 240 - 361 euro zeg maar. Wel met de restrictie dat er maximaal 5 dames en 5 heren mogen gaan. Eens kijken wie er zoveel geld hadden...
poland
Flag_of_Portugal
Portugal
Van dit land weten we maar vrij weinig op het gebied van Life Saving. Ze waren erbij in 2005 met medailles en in 2010, zonder het halen van punten. Wat en wie deze keer afreist naar buurland Spanje?
???
Flag_of_Romania
Roemenië
Volgens de organisatie zijn de Roemenen (nog) niet van de partij. Maar volgens onze eigen nieuwsgaring zijn ze wel degelijk van plan om deel te gaan nemen aan de EK in Spanje. Onduidelijk is nog de precieze samenstelling van het team, zijn het nu 3 of 4 mannen?!

Team: Cosma Catalin (kayaker), Fedul Victor, Victor Murineanu, Gabriel Culea (Misschien, als hij vrij krijgt van zijn werk)
roemenie
Flag_of_Spain
Spanje
Spanje uit, altijd lastig! Net als de organisatie zelf over de wedstrijd, laat bijna niemand enige informatie los over de samenstelling van dit team. Maar wij hebben ze te pakken, nu alleen nog in Alicante zelf. Dit lijkt de meest direct tegenstander van Nederland te worden in het eindklassement. Een sterk team met een mix van ervaring en jeugdig enthousiasme. Ze mikken natuurlijk op een podiumplek, maar kunnen ze dat in eigen huis waarmaken?

Team Spanje
spain
Flag_of_the_Czech_Republic
Tsjechië
We dachten even dat ze niet kwamen, we hoorden wel geluiden van de kuchende regenjasman onder de brug dat ze wel zouden komen. En wat blijkt? Ze zijn er ook wel degelijk! Zal die ILS hulp van vorig jaar richting de WK dan toch geholpen hebben? czech
Flag_of_Sweden
Zweden
Als we goed zijn geïnformeerd is ook het team van Zweden niet in hun sterkste vorm aanwezig. Laat staan met een volledig team. Sinds de Asprou brothers dit jaar geselecteerd zijn voor een tv-show a la Gladiators, schijnt dit team flink uitgedund te blijven. Met de nadruk op flink.
sweden
Flag_of_Switzerland
Zwitserland
Dit sympathieke team bevat ook altijd ervaren hoekstenen om op te bouwen, Zwitserse precisie, joligheid en een vleugje Spaans temperament. De perfect mix om een Line Throw en Beach Flags medaille mee te pakken en wie weet meer. Wat in ieder geval zeker is: Hopp Schwiiz!

Team Zwitserland
switzerland

Kortom, volgens de organisatie 16 17 landen en volgens ons kunnen dat er al wel eens 18 zijn. Update: Nu dus 19! En alweer 20! Minder als verwacht/gedacht/gehoopt in ieder geval. Laat staan de volledige teams. Hoe dan ook, hopelijk binnenkort zo live als mogelijk alle nieuwtjes omtrent de Europese Kampioenschappen op LifeSaving.nl!

Twitter Feed

by acls us

Login