Vrijdag 22 juli

Na de lange dag van gisteren begonnen we vandaag te vroeg aan de 2e dag van de pool events. Zo vroeg, dat het ontbijt in het hotel nog niet klaar stond. Nadat een van de Belgen ons de toegang tot de ontbijtzaal had verschaft konden we eindelijk beginnen.

Vandaag stonden de onderdelen:

-         100 meter popduiken met vliezen,

-         100 meter reddingswisselslag

-         estafette 4 x 50 torpedoboei

op het programma.

 

Op de 100 meter popduiken met vliezen werden we bij de dames vertegenwoordigd door Monique, Sandra en Ineke. Bij de heren stonden Hans, Robert en Ruud B aan de start.

De dames wisten zich allen te kwalificeren voor de finales, Monique en Sandra voor de A-finale en Ineke voor de B-finale. In deze finales hebben de dames het zeer goed gedaan Ineke werd 7e, 15e totaal en de andere twee dames werden na een spannende strijd tussen beiden met minder dan een vingerkootje verschil 2e, Monique en 3e, Sandra. Wat weer wat Nederlands eremetaal betekende. De heren deden het in vergelijking met de dames dan wel wat minder Zij behaalden zeer verdienstelijk een nieuw pr, nieuw Nederlands record en een B-finale plaats. Helaas werd Robert in de serie met een tijd 3 seconde onder zijn pr gediskwalificeerd. Dit laatste overkwam Hans ook in zijn B-finale. Echter in de A-finale was het helemaal erg hier werden maar liefst 6 van de 8 heren gediskwalificeerd, 1 valse start en 5 poppen te veel onder water gehouden.

Bij het onderdeel 100 meter reddingswisselslag kwamen de dames: Sandra, Ineke en Maartje aan de start. Bij de heren stonden Ruud H en Rik opgesteld. De heren zwommen beiden een nieuw pr en met dit nieuwe pr mocht Rik, na een aantal afmeldingen, in de B-finale starten. De dames behaalden met wat hobbels alle drie de A-finale, Maartje had geen problemen. Ineke was gestart maar na het stuk onderwater bleek dat de pop dwars lag en is gestopt. Omdat dit een fout van de organisatie is mocht zij dit onderdeel overzwemmen aan het einde van het ochtend programma. Onder luide aanmoedigingen van het hele publiek heeft zij in haar eentje een geweldig nieuw pr gezwommen, waarmee zij de finale bereikte. Sandra werd in eerste instantie gediskwalificeerd, maar na protest met video beelden werd deze diskwalificatie terug gedraaid. Haar tijd was de 8e tijd in de series en dit is de laatste plaats in de A-finale. Maartje werd uiteindelijk in deze finale 5e, Ineke werd 7e en Sandra 8e. Rik zwom in zijn B-finale naar de 8e tijd, in een nieuw pr. Mooie individuele prestaties dus vandaag.

De estafette was vandaag als laatste aan de beurt en kon het toetje van de dag worden. De dames stonden als 2e geplaatst achter Spanje. Het dames team bestond uit: Sandra (50 vrij), Monique (50 vliezen), Anneloes (50 vrij met torpedo) en Maartje (50 slepen van Anneloes met torpedo). De dames werden in een spannende race 2e achter het in de laatste 50 meter sterk opkomende Duitsland, dat eindelijk eens in haar thuis wedstrijd bij de dames de eerste plaats wist te veroveren en voor Nederland te eindigen, hiervoor was echter wel een nieuw Wereld record nodig, de Nederlandse dames zwommen ook onder het oude Wereld record naar een nieuw Nederlands record. Daarna was het de beurt aan de heren, hier zwommen Ruud H, Hans, Ruud B en Robert, naar de 6e plek hierbij werd het Nederlands record van de Wereld kampioenschappen van vorig jaar in Italië benaderd maar net niet verbeterd, jammer maar toch een hele goede prestatie van de heren.

Na het vroege begin van vanochtend waren wij vandaag eens vroeg klaar, zo vroeg zelfs dat de eettent nog niet open was! Bij gebrek aan Belgen hebben wij een uur moeten wachten op ons eten! Daarna was het rusten, ontspannen en voorbereiden voor de ocean dag van morgen.

 

Rik en Anneloes

Twitter Feed

by acls us

Login