lifesaving.nl banner 1

Gerrit de Rooij In memoriam Gerrit J. de Rooij 26-04-1928 - 19-07-2010

Hoewel Gerrit de Rooij de laatste tijd weer wat tobde met zijn gezondheid, bereikte ons hedenmiddag toch onverwacht het bericht dat hij vandaag is overleden. Gerrit werd afgelopen week in het ziekenhuis opgenomen voor onderzoek naar vooral veel benauwdheid, waar hij mee kampte.



Op 14 juli publiceerden wij nog het bericht over zijn afscheid als lid van de Commissie Breedte Sport, waarin werd aangegeven dat hij het wat rustiger aan ging doen als examen official en lid van de bonds controle commissie.

Gerrit de Rooij was enkele decennia (!) bondsbestuurslid, commissielid, lid van het districtsbestuur en later van rayon Zuid-West. Een prachtige staat van dienst. Hij ontving hiervoor in 1974 de bondspenning en in 1982 het Lidmaatschap van Verdienste.
Ook internationaal werd zijn inzet gewaardeerd – Gerrit reisde o.a. vaak als begeleider met de toenmalige wedstrijdploeg mee – en hij ontving daarvoor in 1988 de eremedaille van de FIS Europa (Fedération Internationale de Sauvetage aquatique), de voorloper van de ILS Europa (International Life Saving federation).



De familie heeft bij monde van zijn zoon Gert-Jan de Rooij aangegeven, dat de familie in besloten familiekring afscheid wil nemen van Gerrit.
Condoleances kunnen gericht worden aan:
Familie De Rooij
De Sav. Lohmahnlaan 19
4384 KC Vlissingen

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw en kinderen en zijn relaties binnen Reddingsbrigade Nederland.

Namens bestuur, directie en medewerkers van Reddingsbrigade Nederland,
Jan van Gemert