ILS neemt besluit over zwemkleding

Verboten

De ILS heeft een besluit genomen over de zwemkleding. Wat mag er nu wel en niet?! De kogel is door de kerk, dus lees even mee, wat wel en niet mag. Ook na de halve verwarring van tijdens de Nieuwjaarswedstrijden in Weert.

 

Dat wil zeggen de ILS doet een verandering aan het reglementenboek sectie 3.3 teams uniform and equipment, geldend voor de komende WK rescue 2010 in Egypte. Naar alle waarschijnlijkheid wordt zoiets ook overgenomen door Reddingsbrigade Nederland.

 

 ILS

 

Wij zullen het even vrij vertalen, zodat er wat licht in de duisternis gecreëerd wordt.

 

Deelnemers moeten kleding dragen, goedgekeurd door de ILS.

 

Een deelnemer mag niet deelnemen aan welke race dan ook als de deelnemer, in de ogen van de scheidsrechter, niet volgens de regels gekleed is.

 

Zwemkleding voor zowel de Pool Events wedstrijden als de Ocean Events wedstrijden dienen aan de volgende regels te voldoen:

Heren

Volle lengte
Lang
Lange benen
VerbodenVerbodenVerboden
VerbotenImageImage

 

Knie lengteZwemboxerKort
ToegestaanToegestaanToegestaan
Knie lengte toegestaan
Zwemboxer, toegestaan
Kort, toegestaan

Dames

Volle lengte
Ritssluiting rug
Knielengte, open rug
kort, open rug
Kort
VerbodenVerbodenToegestaanToegestaanToegestaan
ritssluiting rug, verboden
ImageKnie lengte, open rug toegestaan
Image
Tweedelig toegestaan
 

Het materiaal en constructie gebruikt voor zwemkleding, gedragen in alle ILS Pool Rescue Events en Ocean wedstrijden moet voldoen aan

  •  Alleen textiel, geweven stoffen zijn toegestaan.
  • Niet geweven en/of niet doorlatende materialen (bijvoorbeeld wetsuit type) zijn niet toegestaan.
  • Het gebruikte materiaal heeft een maximale dikte van 0,8 mm
  • Anders dan de koordjes voor de zwembroek bij de heren of het onderstuk bij de dames, zijn ritssluitingen of andere sluittingssystemen niet toegestaan.
  • Zwemkleding dat drijfvermogen levert, pijn verminderd, chemisch/medisch stimuleert, of andere externe stimulatie of invloeden van welk type dan ook biedt, zijn verboden
  • Er mag niets van buitenaf op de zwemkleding toegepast worden. (Opmerking: Namen van fabrikanten, club of soortgelijke namen zijn wel toegestaan)

De ILS staat zowel mannen als vrouwen toe om "bescheidenheids" kleding, gemaakt van textiel, geweven stoffen, onder hun zwemkleding te dragen, mits er geen wedstrijdvoordeel mee behaald wordt. Verder wordt elke vorm van bescheidenheidszwemkleding beperkt tot de korte variant voor mannen en de tweedelige, boven en-of onder voor vrouwen.

 

Bij verzoeken voor religieuze redenen, zal de ILS overwegen, het dragen van (niet-lichaamsvorm-volgend) textiel dat een groter deel van het lichaam bedekt, toe te staan, op voorwaarde dat zulke zwemkleding geen competitief voordeel biedt.

 

De scheidsrechter mag het dragen van wetsuits of "kwallenpakken" toestaan, afhankelijk van weer, water en andere mariene omstandigheden.

 

Wetsuits worden toegestaan bij onderdelen als de watertemperatuur 16 graden Celsius of minder is, of wanneer de scheidsrechter bepaalt dat de gevoelstemperatuur een factor is. Temperatuurmetingen van het water dienen 30 cm onder het wateroppervlak te worden gedaan.

 

De enige wetsuits goedgekeurd voor onderdelen waar wordt gezwommen, hebben een maximale dikte van 3,0 mm op elke plaats van het pak, met een tolerantie van 0,3 mm. Wetsuits kunnen geen extra materiaal bevatten om de drager met extra drijfvermogen bij te staan. Het is niet toegestaan meer dan een wetsuit te dragen (dat wil zeggen over elkaar), maar een bescheidensheidszwempak is toegestaan.

 

Behalve voor zwemmers in de onderdelen, mogen andere beschermende kleding (bijvoorbeeld Lycra topjes, korte broeken) gedragen worden door individuele deelnemers aan zowel individuele als teamonderdelen, tenzij anders voorgeschreven door deze regels of de organiserende instantie.

 

Verder zijn er nog een paar andere regeltjes, die we voor het gemak even niet vertalen, maar die gewoon terug te vinden zijn in de bron.

 

Bron: ILS Swim Wear Communiqué (doc)

Twitter Feed

by acls us

Login