lifesaving.nl banner 1

Patrol Cap

Nu ook de ocean gemeenschap in Nederland uit begint te dijen, ontstaan er ook steeds meer caps. Kortom de gekleurde teamcaps die de Life Savers dragen tijdens de wedstrijden, die met een touwtje onder de kin vastzitten. Uitgevonden om ooit als Life Saver herkenbaar te zijn op strand en in zee. Tijdens wedstrijden wil je niet allemaal dezelfde hebben, dus werden er varianten bedacht. Lifesaving.nl zet daarom voor zover bekend de Nederlandse caps even op een rijtje, maar er ontbreken er nog wat, dus er kan het een en ander geupdate gaan worden. Zelf nog een cap uit kiezen? Bovenstaande patrouille cap is bijvoorbeeld verboten en de volgende zijn er dus al wel in Nederland:

 

Nederland, Oranje met rood-wit-blauwe vlag en blauwe letters NED Lifesaving Team

Nederlands team


BELANGRIJK: dit artikel wordt niet meer geupdate, de Nederlandse Club Caps staan nu in het hoofmenu onder Home, of klik HIER.

Huidige clubteam caps
Weert (alternatief), RoodDordrecht, Rode ondergrond met gele streep
Echt, Rood met zwart kruisHeythuysen, Rood met twee witte kwartenAmersfoort, Oranje met zwarte streep
Weert alternatief DordrechtEchtHeythuysenAmersfoort
     
Zevenaar, Groen met zilveren streepRotterdam, Groen met witte streepHeythuysen 2, Donkerblauw met klein wit club-logoWeert, Donkerblauw met gouden streepVlissingen, Donkerblauw met oranje letters "VLI"
ZevenaarRotterdam
 Heythuysen 2
WeertVlissingen
     
Alblasserdam, ZwartEindhoven, Zwart met witte streep   
AlblasserdamEindhoven
   

 

Natuurlijk moeten ook de brigades met hun tijd meegaan en dus veranderen er soms dingen. Ook gaat er helaas wel eens een club ter ziele, ook deze caps worden hier genadeloos vastgelegd.

 

Oude caps

Echt (oud), Rood met zwart kruis over hele cap en kleine zwarte kruisen
Zeist (oud), Oranje met zwarte streep

Zeist (oud), Oranje met rood-wit-blauwe strepen over het midden

Nederland, Wit, met rood vlak rechts en blauw vlak links
Echt
Zeist
Zeist 1998-2000Nederland

 

De caps worden geordend volgens de standaard van het Herbert Voigt Club Cap Recognition Scheme (HCCRS). Mochten er wijzigingen, fouten, opmerkingen en/of toevoegingen zijn, dan kan dat hieronder in de commentaarpanelen, of via het contactformulier.

 

Voor clubs die nog een cap zoeken een tipje onzerzijds; neem een kijkje in de Club Cap Colour Guide, bijvoorbeeld bij alle caps van Australië!

 

Club Cap Colour Guide

Herbert Voigt Club Cap Recognition Scheme

Nederlandse Caps in de Club Cap Colour Guide