lifesaving.nl banner 1

Frank LustFrank Lust is de derde jongeling uit de serie "Life Saver Helden in wording" die zijn opwachting maakt voor niet alleen zijn eerste EjK, maar ook zijn eerste Life Saving interview.

 

 

 

 

 

Lifesaving.nl: Hey Frank, gefeliciteerd met het behalen van de selectie. Het was wel bekend dat het spannend zou worden, maar had je ook verwacht geselecteerd te worden?

Ik heb mijn uiterste best gedaan om geselecteerd te worden, de verschillen tussen een aantal van ons waren erg klein. Het was dus erg spannend en eigenlijk had ik verwacht dat ik reserve zou zijn, ik was dus ook erg blij toen ik hoorde dat ik geselecteerd was.

 

Lifesaving.nl: Hoe ben jij in de Life Saving terecht gekomen? Wat heb je allemaal moeten doen, en wat heb je moeten laten?

Ik ben na het afzwemmen van mijn abc doorgegaan met de brevetten voor reddingswemmen. Toen ben ik ook bij de wedstrijd ploeg van Zevenaar gegaan, en sindsdien doe ik mee aan pool wedstrijden. De ocean wedstrijden kwamen pas later. Ik heb veel moeten trainen, ook ben ik begonnen met hardlopen wat nieuw voor mij was. Ik heb ook veel moeten laten, bijvoorbeeld het uitgaan en afspreken met vrienden in het weekend omdat dat niet samengaat met belangrijke trainingen en wedstrijden. Ook heb ik in de afgelopen zomervakantie veel getraind.

 

Lifesaving.nl: Waar ligt jouw kracht, op pool of op ocean? Leg uit.

Ik denk dat mijn kracht vooral op de sprint onderdelen ligt, zowel op pool als op ocean. Ik ben bijvoorbeeld niet goed in de 200m hindernis, de 50m popduiken daarentegen gaat een stuk beter dan de 200m.
Op ocean hou ik het meest van de ren onderdelen, zoals de beach sprint en de beach flags. De board race vind ik ook leuk om te doen, maar de surf race is niet echt een onderdeel voor mij.

 

Frank - Beach Flags

Frank in actie tijdens de GZG Cup 2008.

 

Lifesaving.nl: Welke onderdelen mag jij zwemmen op de EJK?

De 50m popduiken
100m reddingswisselslag
25m popvervoer estafette
Beach sprint
Beach flags
Beach relay
Rescue tube rescue race
En SERC

 

Frank Lust - Zwemmen

 

Lifesaving.nl: Wat zijn de doelen die jij jezelf hebt gesteld voor de EJK?

Ik wil graag zo veel mogelijk ervaring opdoen. Ik ga zo goed mogelijk mijn best doen, ik probeer er het beste van te maken en ik wil heel graag mijn pr’s (persoonlijke records, red.) verbeteren.

 

Lifesaving.nl: Is er sprake van thuisvoordeel nu de EJK in eigen land wordt gehouden? Leg uit.

Ik denk dat we een licht thuisvoordeel hebben, omdat alles vertrouwd is. We kennen het strand van Scheveningen en het zwembad in Eindhoven. Ook is het fijn dat vrienden en familie makkelijk kunnen komen kijken.

 

Vlieg! -ik kan niet vliegen! Te laat!

 

Lifesaving.nl: Je bent redelijk onbekend met grote toernooien. Hoeveel voordeel heb je dan bij ploeggenoten als Robert Hendriks en Jeroen Koster, die vele internationale wedstrijden afgewerkt hebben?

Ik heb veel voordeel met Robert en Jeroen omdat zij natuurlijk erg veel ervaring hebben. Robert heeft al veel ervaring in het hardlopen, hij helpt me dan ook bij de trainingen met de beach sprint en de beach flags, daar leer ik heel erg veel van. Ook Stefan Ubbink leert mij veel, en dan met name met het boarden. Hij zorgt voor georganiseerde board trainingen. Jeroen en Robert helpen/coachen mij in het zwembad o.a. met de zwem technieken en met leerzaam commentaar.

 

Lifesaving.nl: Tien nieuwe lifesavers in de selectie. Hoe staat het met de teamspirit?

De teamspirit is geweldig! Dat komt vooral door de trainingsstage, we zijn toen echt uitgegroeid tot een hecht team. We zijn allemaal vrienden van elkaar en we gunnen elkaar alles. We helpen elkaar en geven elkaar tips. En een goede teamspirit is natuurlijk erg belangrijk op een EJK.

 

Frank - Beach Sprint

Frank (2e van links) in actie tijdens de Beach Sprint.

 

Lifesaving.nl: Op welke plaats gaat Nederland eindigen in de eindrangschikking?

Dat zou ik echt niet weten. We proberen het natuurlijk zo goed mogelijk te doen en we gaan er helemaal voor!!!!

 

Lifesaving.nl: Dan gaat het helemaal goedkomen, wij van Lifesaving.nl zullen op de banken staan als jullie moeten. Veel succes!

Dankjewel!