lifesaving.nl banner 1

Naomi AlphenaarEr wordt gezegd dat als er één schaap over de dam, dat er meer volgen. Nou zo ook in dit geval, met in dit geval eens een keer een ander accentje dan het beruchte limburgs. Uitkomende voor de reddingsbrigade uit Waddinxveen: Naomi Alphenaar.

 

 

Hey Naomi, gefeliciteerd met het behalen van de selectie. Hoe spannend was het?

Ja dank je wel, het was spannend tot dat Sharon haar na-selectie had gedaan en toen alle uitslagen bekend waren en ik hoorde dat ik geselecteerd was.

 

Hoe ben jij in de Life Saving terecht gekomen? Wat heb je allemaal moeten doen, en wat heb je moeten laten?

Door mijn trainer ben ik in de Life Saving terecht gekomen, die deed daar al een paar jaar aan mee en vroeg aan mij, toen ik nog wat jonger was, of ik dat ook leuk vond, verder heb ik heel veel uurtjes in het water gelegen en er hard voor moeten trainen om zo ver te komen in deze sport.

 

Lifesaving.nl: Je hebt voor dit jaar al twee jaar meegetraind met de juniorenploeg. Heb je hier voordeel bij ten opzichte van je ploeggenoten?

Door de trainingen met de selectie heb ik veel geleerd, maar ik denk dat de anderen dat ook hebben dus voordeel nee dat wil ik niet zo zeggen!

 

Naomi in actie tijdens de Life Saver

 

Lifesaving.nl: Welke onderdelen mag jij zwemmen op de EJK?

Op het EJK zwem ik de 200 meter hindernis de 100 meter, Reddingswisselslag, de 200 meter Super lifesaver en als laatst de 4x 50 Hindernis Estafette.

 

Lifesaving.nl: Wat zijn de doelen die jij jezelf hebt gesteld voor de EJK?

Overal een PR (persoonlijk record, red.) op zwemmen! En van de tijd genieten want het is toch een ervaring die je meemaakt!

 

Lifesaving.nl: Is er sprake van thuisvoordeel nu de EJK in eigen land wordt gehouden? Leg uit.

Ik denk het wel, we weten zelf hoe het zwembad is en hoe het strand in Nederland is. En de andere landen weten dat allemaal niet.

 

Naomi Alphenaar (2e van links)

 

Lifesaving.nl: Ondanks dat je dus niet nieuw bent in de ploeg, is dit wel je eerste EJK. Wat maakt het EJK nou anders dan alle andere wedstrijden, denk je?

Het is een grotere wedstrijd dan een NK pool of NK ocean; er komt meer bij kijken.

 

Lifesaving.nl: Is deze EJK ploeg al een team? Leg uit.

Door de trainingsstage merkten we wel als hele ploeg dat we een hechter team zijn geworden, eerst trokken we helemaal niet met elkaar op maar nu is daar wel een flinke verandering in!

 

Lifesaving.nl: Op welke plaats gaat Nederland eindigen in de eindrangschikking?

Ja, we hopen natuurlijk op Nummer 1, maar dat zal wel lastig worden aangezien de tegenstanders, maar ik denk in de top 5 dat het dan al een hele prestatie is!

 

Lifesaving.nl: Heel veel succes met de EjK!

Dankjewel.