lifesaving.nl banner 1

Aussie 4 life, jwz



Tijdens de Aussie Pool Rescue championships op het Australian Institute of Sport in Canberra het afgelopen weekend, zijn twee wereld records gesneuveld. Nu zijn we dat wel gewend van Italianen, maar die waren echt niet van de partij. Nee echt niet! Wel waren er alle toppers uit Australië en de crème de la crème uit Kiwi-land. Hoe of wat? Lees meer na de break.


Ok, laten we eerlijk zijn, het eerste wereld record was bij de masters. Niet bijster interessant voor de meeste van jullie. Maar voor de statistieken: 200 meter hindernis 40 - 45 bij de vrouwen. De in Amerika geboren en van nature poolzwemster, Dori Miller bewees dat ze echt aan het integreren is, want ze bracht het wereld record (bij de masters dus) van 2:28,16 naar 2:27,15. Ze had pas van (surf) life saving gehoord toen ze twee jaar geleden in Sydney kwam wonen en pas vorig jaar haar 1e brevet (bronze medaillon) gehaald.

Maar goed. Dat andere WR dus. En daarvoor kijken we naar de bekendere Miranda Bell. Jawel, in de 17 - 18 jaar categorie. En op de Super Life Saver.

Weet u het nog? Dat debiele wereldrecord van Elena Prelle? Even een klein geheugensteuntje: 2:28,59.

Miranda Bell
Miranda Bell

Voor de volledigheid, Miranda had al 3 weken niet getraind, want men dacht dat ze last had van de ziekte van Pfeiffer. Wij zeggen dat het een beste taper was, want ze raffelde de Super Life Saver af in 2:27,79!

Hoppa! Alsof het niets kost. Maar gelukkig hebben wij de Wereldkampioene!
Verder maken de uitslagen duidelijk dat Nieuw-Zeelander Steven Kent zich weer een flink stuk verbeterd heeft en zich overal zo'n beetje in de (absolute) wereldtop meldt. Dat beloven zeer spannende wedstrijden te worden tijdens Rescue 2012.

En misschien ook al wel eerder tijdens de German Cup in Warendorf in november dit jaar. Hopelijk stuurt Nieuw-Zeeland ook een afvaardiging, maar Australië heeft met deze wedstrijd zijn team daarvoor al geselecteerd. De gelukkigen zijn de volgenden:

Jenny Parry - Nth Burleigh (co-captain)
Miranda Bell - Maroochydore
Stephanie Ballentine - Kurrawa
Rachael King - Terrigal
Christina Ruiz - Northcliffe
Chris Allum - Cronulla (co-captain)
Matt Green - North Burleigh
Keelan Bridge - Terrigal
Dev Lahey - Northcliffe
Leigh Ryan - Jan Juc

Jawel, een comeback van tweevoudig wereldkampioene op de super life saver Jenny Parry! Misschien dat Australië dan toch echt de enige wedstrijd die ze nog nooit gewonnen hebben eens willen gaan winnen.

Verder in de uitslagen zien we nog een Aussie-integreerder in de vorm van vriend van de show Dave Butler. Check die uitslagen!

And remember where you read it first!

Uitslagen:
50m vrije slag, 50m + zwemvliezen,
200m hindernis, 100m pop + vliezen, 100m reddingswissel, 50 pop, 100m Life Saver, 200m Super Life Saver
4x50 hindernis, 4x25 pop, 4x50m torpedo-estafette, Line Throw,
SERC
Bron: sls.com.au