Ook Wereldrecord in Echternacherbrück

DLRG-Echternacherbrueck-logo
Alweer een paar weekenden geleden stonden de internationale wedstrijden in Echternacherbrück op het programma. Deze wedstrijd ligt letterlijk op de grens tussen Luxemburg en Duitsland. De deelnemers kwamen dit jaar uit Echternacht, Weert en Echt. Helaas was er dit jaar geen vertegenwoordiging uit Melick en Herkenbosch en St .Truiden aanwezig. Maar dit mocht de pret niet drukken.


Zaterdagmiddag werden er werdstrijden gezwommen in de klasse -12/ 13-16 jaar en 17 jaar en ouder. De klasse t/m 13 bij de jongens werd gewonnen door Echt gevolgd door Echternacherbrück en Weert. Bij de dames werd een samenwerkingverband gevormd door 3 dames van Echt en 1 dame uit Weert. Ze gingen door het leven als brigade Wecht. Hun doel was op deze wedstrijd zoveel mogelijk cocktails bij elkaar te zwemmen. Deze zouden ze krijgen per onderdeel dat ze wonnen. Ze zwommen dan ook goed door en wonnen drie van de vier onderdelen, alleen op de torpedoestafette moesten ze Echternacherbrück voorlaten gaan. Dit resulteerde bij de dames dan ook in de volgende uitslag 1 Wecht, 2 Echternacherbrück en 3 Weert. Het resultaat van de gewonnen cocktails was dan ook later op de avond duidelijk zichtbaar.

Eremetaal

Bij de dames was helaas geen Nederlandse deelname en deze werd dan ook gewonnen door Echternacherbrück. Bij de heren was een zware strijd tussen Weert 1 en Echternacherbrück. De verschillen waren op de 4x50 m. vrijeslag en 4 x25 m. popvervoeren waren minimaal in het voordeel van Echternacherbrück. De torpedo estafette werd daarna duidelijk gewonnen door RB Weert, waarna het aankwam op de Duitse versie van de reddingsestafette (50m vrije slag met zwemvliezen, 50 m. vrije slag met zwemvliezen waarvan de eerst 25 m. onderwater en op het einde de pop opduiken waarna nummer 3 deze 50 m. moest vervoeren gevolgd door 50 m. povervoeren met zwemvliezen) Voor de start van dit onderdeel werd duidelijk dat een bepaalde heer uit Weert, ik zal geen namen noemen (Kuch Michael kuch), het moeilijk had met de nawerkingen van de feestavond van vrijdagavond. Dit onderdeel werd dan ook gewonnen door Echternacherbrück, die hiermee ook de eindzege pakte, gevolgd door Weert 1 en Weert 2.

Bij de prijsuitreiking was er een spontane muzikale ondersteuning door de Big Swing Band uit Weert. Deze zorgde ook voor het avondvertier. Alwaar de dames uit Wecht goed genoten hebben van hun cocktails. Om half twaalf werd Dhr. Dumas door de band naar voren geroepen voor zijn verjaardag, die eigenlijk pas om twaalf uur zou beginnen, maar zijn collega´s uit Echt waren bang dat Eric dit niet zou halen en al eerder terug zou zijn in zijn tent. Hij werd deze avond goed gezoend door een aantal dames uit Echt (moeders van...).

You can run, but you can't hide

Na een korte nachtrust was de volgende dag het hoogtepunt van het weekend. Het onderwaterbiervatrollen (dubbele woordwaarde bij scrabbel). De freizeitklasse over 60 m. werd gedomineerd door 3 heren uit Weert die het opname tegen andere teams van 4/5 deelnemers, gevolgd door Echternacherbrück, Echt en Weert2. Bij de dames ging de zege, zoals vaker in de laatste jaren, naar Echternacherbrück gevolgd door Weert en 0,01 sec. later door Wecht.

De koningsklasse over 100 m. beloofde een zware strijd te worden tussen Weert en Echternacherbrück. De heren van Echternacherbrück hadden hard getraind en waren op jacht naar het Wereldrecord uit 2007. Destijds gezwommen door de heren uit Weert (Daan, Joep, Hugo, Timo en Michael). Dit wereldrecord stond op 1.50,06. Juist ja stond.. Want de strijd was hard. de eerste 25 meter waren na een slow start van Michael toch licht in het voordeel van Weert. Na 50 meter keerde de ploegen gelijktijdig. Waarna Echternacherbrück een kleine voorspong opbouwden op de derde 25 m. De heren uit Weert vochten hard op het laatste stuk, maar moesten de eer en het Wereldrecord aan het team uit Echternacherbrück laten. Het nieuwe wereldrecord staat nu op 1.49,06.

Dus andere brigades die een aanval willen doen op dit unieke record hebben de tijd tot volgend jaar juli om zich voor te bereiden.

Verslag RB Echt
Foto's RB Echt

Twitter Feed

by acls us

Login