lifesaving.nl banner 1

eroi
En daar zijn we weer. Na een korte onderbreking en wisseling van de wacht schakelen we nu semi-live over naar Italië. Alwaar een drietal Nederlandse belhamels het Italiaanse leven een stukje azuurder maakt. Dus voordat we Warnemünde enigzins verder uit de doeken doen, eerst de Italiaanse Zomerkampioenschappen! Here we go!
Update 2 van dag 2!
Update 3: uitgebreider en met beeld!
Update 4: Daar istie weer!


En zomer schijnt het daar wel te zijn. De geruchten gaan dat voor de 600 meter naar het zwembad al 3 t-shirts nodig zijn. Dus dan weet u het wel! We schakelen over naar Italië, naar Martin Teley.

Hierbij de eerste update van de eerste morgen. De eerste ochtend zit erop en het was vetjes heet, gevoelstemperatuur 30 graden celcius in de schaduw en 360 graden in de zon. (het is wel warmer in de zon, red.) Gelukkig wilde een eenzame parasol wel ons zonnescherm zijn. De 200 hindernis van Ollie was niet bijzonder goed. Tussentijden 29 - 33 - 32 - 31 eindtijd 2.07.51 en een 13e plaats. Pinotti zwom niet in baan 4 maar in baan 7, en hij chillde naar 2.02,48 en werd daarmee vierde. In baan vier en vijf ging het wel hard: beiden 2.00 nogiets. (2.00.55 en 2.00.91)

Iedereen hier deed ook veel gebruik maken van vlinder kicks bij de hindernis, ook tijdens de estafette. We hebben de snelste series dames op film dus we kunnen afkijken. Het was de bedoeling dat de snelste herenserie ook op film stond maar peter + videocamera = epic fail op dat moment...

zwemmebad

Dan de 50 pop. Alles relaxed, gewoon lekker langzaam met 1 set poppen werken en zo... tijd zat. De dames gingen meteen al hard, volgens mij was 43,0 de snelste tijd in de eerste serie. Winnende tijd was 36.67 van Chiara Pidello. Bij mijzelf ging het niet heel lekker. Net iets te diep bij de start ofzo, de eerste 25 veel te langzaam, 13.38. Vervoeren ok, maar
eigenlijk te lage slagfrequentie, eindtijd 34,67. Ik was niet echt scherp, misschien door de warmte hier ofzo. Misschien ook maar goed dat we dan nu hier zijn, alvast wennen aan de hitte voor straks in spanje, al zal het dan hopelijk wat minder zijn.

Pinotti won de 50 pop weer niet. Hij had 30.69, maar Costamagna had 30.25. Toch kreeg Pinotti goud, omdat Costamango (Grapje, red.) de pop toch net wat te lang onderwater was. Had 'ie geluk mee want ook zijn pop was vanuit ons gezien zeer kritiek.

UPDATE 2: de avondsessie

De zon was vanmiddag af en toe verstoppertje aan het spelen achter een wolk. Ik betwijfel of daar uberhaupt een Italiaans woord voor is want volgens mij gebeurt dat hier niet zo vaak.

We hebben na de ochtendsessie lekker effe siesta gehouden. Vooral Peter was daar heel snel aan gewend. Na het inzwemmen waren eerst de dames lifesaver aan de beurt. In de eerste serie (dat is dus eigenlijk de laatste en de snelste maar de italianen doen andersom nummeren) deed Marta Mozzanica effe voor hoe het moet. Ze zwom in 1:00.49  een nieuw WR. Want jabij ieder Italiaans kampioenschap moet in ieder geval een record eraan dus offerde Marta zich maar op...

Nadat we met hulp van mevrouw Prelle herself drie lieftallige assistentes hadden gefixt om onze poppen vast te houden, was ollie al vrij snel aan de beurt. Hij had zich ingeschreven met 1.02 om wat minder last van golfjes te hebben. Die tactiek leek te werken, want hij zwom 56.01, 18 honderdste van zijn PR af.

Daarna was Perel (Vampeter, red.), een spannend moment voor zijn enkel want na de WK had hij geen wedstrijd gedaan met vinnen in verband met een enkelblessure. Hij doorstond de test echter met vlag en wimpel, hoewel hij naar eigen zeggen nog net iets te langzaam opende stopte hij op de helft van de terugbaan gewoon met nadenken en hokte hij een halve seconde van zijn PR af: 0:56,91. Dan ben je wel een soort van morele winnaar, met je vliesjes en je Speedo Endurance®! Hulde en aanhouden!

Als laatste was ik. Mijn race ging goed, maar lang niet perfect. De heenbaan was lekker, maar ik werd er veel te moe van. Op ca. 70m was ik helemaal verzuurd in de benen en kon ik alleen nog maar met mentale vakantie gaan en richting de finish maaien. 0:56,51 was zeker geen slechte tijd maar er is nog veel (lactaat) werk aan de winkel. Straks gaan we effe de races terugkijken op de video dus dan kunnen we ook tussentijden en zo klokken. We waren alledrie ramkapot. Daarna nog effe onze vochtvoorraad aangevuld (en toevallig waren onze drankjes rood wit blauw).

rood-wit-blauw

Nog effe de 4x50 medley dames en heren aanschouwd en daarna de 600m teruggelopen naar ons hotel. En in die 600m hadden we ongeveer 5 shirts, 3 broeken en 4 petten ram  volgezweet, zo warm is het hier als je net geraced hebt.

Nu lekker de airco-gekoelde hotelkamer in en straks lekker eten en slapen.

Op naar de volgende update!

UPDATE 2:

warming-up-of-cooling-down
Is het nou een warming up, of een cooling down?

Op de tweede dag kwamen onze helden in actie op de 100 meter popduiken met zwemvliezen.

Martin Teley aan het woord: "Net de 100m carry with fins gedaan. goede eerste baan, maar geen effectiviteit met popvervoeren: 0:55,65. komt misschien door de warmte, die met de dag erger wordt. de hele nederlandse ploeg is loom... hopen dat we met een fijne siësta een beetje beter voor de dag komen op de 200m superlifesaver vanmiddag!"

Hiermee werd Martin 12e. Voor Ruud van Bommel verliep de 100 popvliezen minder soepeltjes. Of hij nu na de draai nét voor, of nét achter Peter Crijns lag, blijft een twistpunt, wat wel zeker is, is dat hij halverwege de pop verloor. Wij vragen ons af of je dan niet gewoon té hard zwemt? Anyway, helaas pinda kaas. Mooi aandachtspuntje voor de EK, want het belooft wel wat!

Spannend
Spannend!

Nu we toch Peter Crijns genoemd hebben, smoesjes genoeg. Zijn enkel hield het weer, hij was nog steeds niet shaved of getaperd, had nog steeds een trage Speedo Endurance® zwembroek en zwom met vliesjes. (Daar willen we toch ook wel eens beeld van hebben). Ondanks dat hij wat verloor op de heenbaan en nog meer op de terugbaan, bleef de klok toch steken op 52,88 en daarmee een 6e tijd. Simone Procaccia, bekend van het wereld record lijkt te zijn gedist, maar helaas laten de uitslagen dat niet zien. Francesco Bonanni daarentegen liet wel wat zien, een bijna WR, met 48,17.

Wordt vervolgd!

Met update 3, want niet alleen Shannon Eckstein is een wifi junkie, graties wifi = meer wifi de man! Hier is Martin:

Let-op
"Let op! Op.. Uw.. Plaatsen.. Klaar.. Voor de start!"

Daar ben ik weer met een uitgebreide update van de ochtend. Ofjah, uitgebreid... ze hebben de hitte opgeschroefd naar negen shirts per kwartier dus we zijn tijdens de 100m rescue medley lekker onder de tribune gaan schuilen voor tegen de warmte. Daar nog effe een praatje gemaakt met meneer Procaccia, en die voelde zich ook al niet helemaal fit. Dat kwam dan weer niet door de warmte, maar omdat hij de EK als enige einddoel heeft dit jaar. Dat was in ieder geval wat hij ons deed geloven. In de tweede serie (de een-na-snelste dus) mocht Martin aan de start. Na een shirt lang te moeten wachten in de zon mocht hij starten, en dat ging redelijk goed. Zijn eerste baan was zeker niet slecht (20.3), maar hij kon met de pop op de terugweg niet echt op gang komen en eindigde in 0:55,65.

komen-ze-toch
Komen ze toch!

In de eerste serie mochten Ruud en Peter gezellig naast elkaar. Dat is op zich in het voordeel van Peter, maar die zag op de terugbaan dan weer niets omdat ze op resp. baan 7 en 8 lagen. Ruud leek het meeste last te hebben van de warmte, bij de start leek het al alsof hij op de startblok was vastgesmolten en lag op de 5m al een meter achter op Peter en de Italianen. Op 42m moest Peter helaas even kijken waar die pop nou ergens was en verloor daar een klein beetje snelheid, toch kwam hij met 18.7 een fractie eerder bij de pop dan Ruud, en lag wonderwel ook nog eens vrijwel gelijk met Bonanni en Procaccia in baan 4 en 5. Op de terugbaan zijn de Italianen echter superieur en hokken ze de Nederlanders er ogenschijnlijk gemakkelijk uit. Thuisvoordeel heet dat. Halverwege de terugweg lag de pop van Ruud allesbehalve stabiel in het water en verloor hij de pop. Naar eigen zeggen was hij na 50m al verzuurd en gewoon te moe om goed dingen te doen. Zijn 56'er werd daarna omgezet in een disq. Peter had een beetje hetzelfde probleem als Martin, en was ook niet heel blij met zijn terugweg, hij finishte in 0:52,88.

BAM
BAM!

Gelukkig hadden ze Elena Prelle herself gestrikt om alles op video vast te leggen, dus kan alles nog uitvoerig geanalyseerd worden. Eerste leerpunt voor de EK is om alvast een hele grote tent in te pakken. Shaduw = koning in mediterrane landen op dit moment.

toch-gefinished
Toch maar gefinished

Daarna zo snel mogelijk richting het hotel voor middageten, een lekkere koele kamer en een verfrissende siësta.

Op naar de update 4!

Ja hoor, daar is hij weer! Martin Teley:

Daar zijn we weer met de laatste update. Nouja misschien dat er morgen nog iets komt over de ocean events want daar gaan we ook effe gezellig kijken wat de Italiano's er van bakken.

postert
Postert

We hebben heerlijk liggen slapen vanmiddag maar echt wennen doet het ritme niet. Je wilt eerder blijven liggen tot de volgende ochtend dan je bed uit voor de 200m superlifesaver. Toch hebben Ollie en ik onszelf uit bed weten te hijsen en vervolgens Peter er ook uit gekregen.

Hoi-Ruud
Hoi Ruud

Na een stukje inzwemmen en wederom onze lieftallige assistentes bereid gevonden te hebben om onze poppen vast te houden mocht Peter in serie vier beginnen. Hij ging misschien niet zo hard af als gehoopt (29 i.p.v. 27) maar toch bewees hij dat zijn PR aan vernieuwing toe was.

En hoe. Hij zwom 2:24,2... een slordige vijf (?) seconden eronder.

In de tweede serie gingen Ruud en Martin op jacht naar het NR. Ze leken allebei beter in vorm te zijn dan vanochtend en zwommen de eerste baan gebroederlijk naast elkaar en even snel. Na het eerste keerpunt verviel Martin echter in de automatische piloot, waardoor hij geleidelijk aan het verliezen was van de betere zwemtechniek van Ruud en de hokkende Italiano's in die serie. Ruud bleef maar doorgaan en zijn technische stukken gingen ook naar behoren. Zijn eindtijd was 2:19,97, de eerste Nederlander onder de 2:20 ooit (klopt dat???)! Helaas pindakaas vonden de Italiaanse scheidsrechters dat Ruud en Martin allebei hun pop hadden laten verdrinken en dus ging het nieuwe NR helaas niet door. Ze konden het blijkbaar goed zien, de heren zwommen in baan 7 en 8.

hoi-meisje
Hoi!

Een beetje een domper op de afsluiting van een leervolle wedstrijd, die zeker nuttig is geweest richting de EK in september.

Uitslagen: www.federnuoto.it