Nationale Competitie 2009 - 2010 - Eindafrekening

Reddingsbrigade
Tijdens de NK Ploegen in Boxtel werden ook weer traditiegetrouw de prijzen uitgereikt voor de Nationale Competitie. Dat verdient een bloemetje eigen artikel op LifeSaving.nl. Anders blijft het altijd een ondergeschoven kindje. Dus wie o wie waren de beste ploegen van het competitieseizoen 2009 - 2010?

 
Voor de slimmere lifesavers waren de uitslagen geen verassing meer, omdat ze of heel goed gerekend hadden, of gewoon gekeken hadden naar de serie indeling. "De serie indeling?" Ja, want de serie indeling wordt gebaseerd op de uitslag van de Nationale Competitie. Weer wat geleerd dus. Hieronder de uitslagen.

Dames Heren
# Brigade Punten # Brigade Punten
1 Heythuysen 1 2879,35 1 Heythuysen 1 2891,45
2 Echt 1 2806,53 2 Echt 1 2793,45
3Melick-Herkenbosch 12454,193Boxtel 1 Zevenaar 1
 *hertelling*
Zevenaar 1 Zevenaar 1
 *morele discussie*
Zevenaar 1 & Boxtel 1!!
2620,00
nc-dames
Het damespodium zorgde voor weinig opschudding

Zoals je ziet  veel gedoe om de 3e plaats in de Nationale Competitie bij de heren.

Al sind de Nieuwjaarswedstrijden in Weert was er veel te doen om de uitslagen. In Weert kreeg Zevenaar in de einduitslag dezelfde tijd op tuigje als het winnende team van Heythuysen. Frappant uiteraard, want dat zou betekenen dat ook Boxtel ineens ingehaald zou moeten zijn. Al direct bij het vrijgeven van de digitale uitslagen op LifeSaving.nlontstond er tumult. Vanuit meerdere brigades kwamen er vragen hoe dat nu zat. Het werd uitgezocht door de wedstrijdleiding en daar bleek de tijd gewoon te kloppen en ook de aankomstvolgorde loog niet. En dus was het einde discussie. Op miraculeuze wijze, zonder dat iemand het ook maar in de gaten had gehad, zelfs de hoofdrolspelers niet, was Zevenaar 1 net zo snel als Heythuysen 1 en vóór Boxtel 1. Punt. En oja, Weert zelf nam ook genoegen met een foutieve correcte tijd en koos daarmee voor een underdog positie in de een-na-snelste serie op de NK. 

'Gelukkig' werden deze correcte *kuch* uitslagen uiteraard ook meegenomen in de Nationale Competitie. Daardoor kwamen de Heren van Zevenaar op slechts een paar puntjes voorsprong op Boxtel. De Internationale Ontmoeting in Eindhoven leverde geen snellere tijden op dan de geregistreerde tijden voor de NC. Kortom Zevenaar bleef op plek 3 en Boxtel stond met lege handen.

Vlak voor de NK werd er dan nog hevig geprotesteerd door Boxtel bij de betreffende instanties, maar tevergeefs. Want zoals naar internationale richtlijnen overgenomen: Protest tot een half uur na de wedstrijd. Handig als je nog een dik uur naar huis moet rijden, om daar voor het eerst de uitslagen in je mail/op LifeSaving.nl te zien. Kortom niet binnen de regels en niet volgens de procedures.

Kortom alles bleef zoals het was, maar ondertussen had de wijze heren en dames toch besloten om een gepaste oplossing aan te bieden.

nc-heren-hulp

En die kwam dan pas bij het omroepen van de uitslagen van de Nationale Competitie. Zoals altijd wist speaker Bob Dekkers de spanning op te bouwen en toen "Boxtel 1" opgeroepen werd om naar de zeker-ering te komen, barstte er een luid gebrul uit bij de thuisploeg. Boxtel en Zevenaar kregen allebei de derde plek. Al moesten sommige mensen wel ernstig overgehaald worden om tóch op het virtuele ereschavot plaats te nemen.

nc-heren

Ook de junioren kregen natuurlijk hun prijzen uitgereikt, ware het een dag eerder. Daarom niet minder hulde!

Meisjes Jongens
# Brigade Punten # Brigade Punten
1 Weert 1 2556,88 1 Echt 1 2694,74
2 Gouda 1 2541,83 2 Krimpen a/d IJssel 1 2264,55
3 Weert 2 2448,13 3 Heythuysen 1 2239,47

Met dank aan de collega's @ Breedtesport.tk

Uitslagen Nationale Competitie 2009 - 2010
Meisjes, Jongens, Dames, Heren

Twitter Feed

by acls us

Login