lifesaving.nl banner 1

Talentenploeg

Van 28 t/m 30 november was trainer Theo Sligchers met zijn pupillen van 10 t/m 16 jaar te gast bij de Tümmi-Cup 2009 van de DLRG in Kiel. Daarvoor schakelen we over naar onze reporter die alleen bekend wil worden onder de schuilnaam Tom Poes.


De heenreis verliep qua start wat moeilijk; vergeten zwembroek en/of vliezen?!
We zullen er verder niet over uitweiden.
De reis verliep voorspoedig en na een broodmaaltijd werd er gewandeld (1,8 km) naar het bowlingcentrum. Hier kon iedereen nog wat energie kwijt of op doen met het eten van frietjes.

Zondag 29 november waren er om 09.00 uur knapperige Duitse broodjes en deze vonden dan ook gretig aftrek. Lunchpakketjes werden gemaakt.
Een aantal talenten ging een (strand)wandeling maken; sommigen trokken een eindsprint.
Daarna ging het hele gezelschap naar het zwembad.

De wedstrijd bestond uit hindernis-estafette, rugslag-estafette, lifesaver (torpedo)estafette en een überrasschungsestafette (met ringen en kurkjes).

Het meisjesteam t/m 12 jaar bestond uit Charlotte Osseweijer, Sharona Kardinaal, Melissa Hebben en Daphne Dols. Dit meidenteam wist ondanks 200 strafpunten (niet te achterhalen waarvoor) een eerste plaats te behalen.

 

Sieger

 

Het jongensteam t/m 12 jaar bestond uit Rik van Wegberg, Mitch Engels, Lars Hobus, Wouter de Boer en Falco Tichelaar. Ook zij eindigden eerste in het klassement.

In de categorie 13-14 jaar kwamen 2 meisjesteams en 2 jongensteams uit.
Meisjesteam 1 met Linda van Wegberg, Marlou Jacobs, Anika van Dam, Britt Janssen en Chantal van Rikxvoort hing een diskwalificatie boven het hoofd. Door Theo werd het ongeluk afgewend en het team werd eerste!
Het tweede meidenteam met Juliet op het Veld, Nicole Luijten, Kristel van Kimmenade en Mireille van Dael eindigde op de 2e plaats.

De jongens in deze categorie maakten het spannend.
Het eerste team  (Stan Snijders, Niek van de Borgh, Noud Janssen en Richard Osseweijer) werd tweede. En het tweede team bestaand uit Frank v.d. Cruijs, Jelmer Hillebrink, Ruben van Erk en Reinier van Dam behaalde de eerste plaats!

In de categorie 15-16 jaar werd zowel het dames- als het herenteam eerste!
Het damesteam bestond uit Daphne v.d. Laar, Sylvana Kusters, Jacqueline Teley, Renate Oskam en Sharon de Klerk.
Ken Boonen, Max Salden, Ivo Hover en Joep Teulings vormden het herenteam.

De medailles waren van Lebkuchen (een soort taaitaai). Niet iedereen vond dit even leuk. Een echte medaille is toch wat anders!

 

Lekker! ?

 

Het was voor velen een heel vermoeiend weekend met eigenlijk te korte nachten, maar gezellig was het wel.