lifesaving.nl banner 1

Zaterdag 9 december werd in het Wageningse, de jaarlijkse avondmarathon gehouden, georganiseerd door de Wageningse Watervrienden. Een 3-tal Groen-Zilveren Strijders mocht met de Zwartewater Ratten van Hakselt meedoen.

ZRH-GZG Combi
De ZRH-GZG Combi (klik voor iets groter formaat)

Aanwezig waren een 7-tal Nederlandstalige ploegen en 1 ploeg uit "Ach hou toch je" Visbek.

Om 6 uur begon het festijn direct met 10 minuten zwemmen. Dit werd tot half twaalf volgehouden. Voor de broodnodige variatie waren er tussentijds ook nog 3 estafettes:

  • popvervoeren met zo'n gele leeglooppop
  • tuigje
  • onderwater-over-de-bodem-onderwaterhockey-puck-verschuiven

U ziet het; voor ieder wat wils. Als vanzelfsprekend zou er het laatste halfuur nog iets moeten gebeuren wat voor sprinten door moet gaan.

GZG-ZRH Combi
Gelukkig was er ook Surf Rescue aanwezig (Klik voor groter formaat)

Terwijl de voorzitter van de Wageningse Watervrienden de openingstoespraak hield, begonnen de zwemmers gewoon te zwemmen. Daarmee dikke vette pech voor de wethouder van sportzaken die gewoon te laat was. Wethouder: iemand die denkt dat hij/zij toch wel de belangrijkste van de avond is en speciaal te laat komt en dat geheel strak in het pak. Soort van Australiër. Al na een half uur bleek waren er redelijk verschillen. Renkum (1400m) stond stevig laatste en Deventer 2 (1950m) stevig eerste. Tweedes stonden Visbek en Staphorst met 1800 meters en daarna kwam dan Hakselt met 1750 meter.

Echter na twee uur leek het allemaal pais en vree en leken de kaarten geschud. Visbek stevig aan kop met 7450 meter. 225 Meter daarachter Hasselt en daar weer 300 meter achter stond Deventer 2. Daarachter leek het weer wat veiliger met een gat van 325 meter op Staphorst.

Kurrawa
Schop kont! (klik voor nog groter formaat)

Leek ja, want de verschillen achter Visbek werden kleiner en kleiner, ook dankzij de estafettes tussendoor. In de strijd om plaats 2 waren er 3 ploegen die het vooral met elkaar aan de stok hadden en slechts nog 75 meter uit elkaar stonden(!)Toen het laatste uur sloeg, stond Visbek dus stevig bovenaan gevolgd door Wageningen. Op de derde plek stonden Deventer 2 en Hasselt zelfs gelijk. Voor Hasselt dus weer de schone taak om de virtuele tweede plek van de hele avond weer terug te verdienen, of ten onder te gaan in het strijdgewoel.

Voor een aantal zwemmers werd de spanning of het strijden haast teveel. Iedereen haalde alles uit de (borst)kas. Blind gingen ze, als idioten tekeer, zwommen iedereen er haast letterlijk uit. Waanzin, dat is het goede woord. En toen klonk het eindsignaal... Niemand wist hoe de eindstand was, behalve dat Visbek de winst in de kaakgreep had. Er werd wel vanalles gesuggereeerd, Hasselt toch tweede? Of dan toch derde?! We zouden toch niet verdrietig op weg naar het afscheids eten moeten? Nee toch?! En toen kwam het verlossende antwoord;

1 DLRG OG Visbek 22450
2 RB Hasselt 21525
3 WV Wageningen 21450
4 RB Deventer 2 21075
5 RB Staphorst 19750
6 RB Apeldoorn 19275
7 RB Renkum 17375
8 RB Deventer 1 17150

Hoe laat je het brandalarm afgaan?!
Hoe laat je het brandalarm afgaan?! (klik voor groter formaat)

Oftewel er was sprake van een heuse eindsprint geweest! Vuurwerk werd ontstoken, vreugdedansjes gemaakt, kortom het feest was compleet, iedereen blij. Op naar het eten... Waar? Bij het restaurant dat wij sponsoren:

Mac oont.
Moreel overwinningsmaal (klik voor groter formaat)

Uitslagen: Download uitslagen_marathon_2006.doc
Foto's: ZRH Hasselt
Krantenartikel: Zwartewaterkrant