lifesaving.nl banner 1

Pop overnameDe wereldrecords waren nog niet bijgewerkt of er was weer een wedstrijdje in Italië. Gelukkig was dit pas een opmaat naar de Italiaanse kampioenschappen. Daar wordt normaliter pas echt gegrossierd in records. Zelf records van Lutz Heimann staan op de tocht, dus dat belooft wat.

 

 

 

 

 

 

 

Deze wedstrijd vond plaats vanaf 27 februari in Lignano Sabbiadoro en er deden 565 deelnemers mee. Tijdens de drie dagen wedstrijd zat het zwembad telkens goed vol met een dikke 800 toeschouwers en sneuvelden er 14 Italiaanse en 2 wereld records. Dit was dan ook de laatste kans om in vorm te komen voor de Italiaanse kampioenschappen in Riccione op 27, 28 en 29 maart.

 

Op de eerste dag was het al direct goed raak.

 

4 x 25 pop Heren (klik voor WR overzicht)

1:11,39 werd door het Italiaanse team gezwommen tijdens de WK in Berlijn. Dat team bestond uit Pinotti, Mosconi, Proietti en Fanella, om zomaar eens wat namen te noemen. Maar het team van Marina Militare C.S.N. kon dat beter en sneller. Het team bestaande uit Mosconi, Giugular, Fanella en Capacchione brachten de tijd terug naar 1:10,46.

 

100 meter popduiken met zwemvliezen Dames (klik voor WR overzicht)

0:56,93 leek een ongrijpbare tijd, neergezet door de Duitse Katja Popke. Lange tijd kwam er niemand in de buurt, totdat Marta Mozzanica van Rane Rosse A.S.D. uit de slof schoot met 0:56,88

 

Verder waren er zoals gezegd veel Italiaanse records die met name voor junioren en de cadetten categorie ook belachelijk snel waren, maar daarvoor kunt u zelf het automagisch vertaalde verslag lezen.

 

Eén ding willen we u niet onthouden, namelijk de winnende tijd op de 200 meter Super Life Saver bij de heren. Voor het eerst is er iemand die in de buurt komt van misschien wel het meest ongrijpbare Life Saving wereldrecord.  Lutz Heimann zwom alweer in 2004 een tijd van 2:09,24. Op dag 3 van de voorjaarskampioenschappen kwam Marco Bolognesi van Fiamme Oro Roma tot een eindtijd van 2:09,41. Nog maar een fractie dus.

 

Over twee weken misschien iets meer snelheid. Te zijner tijd in dit theater.

 

Bron:

www.federnuoto.it

records.dlrg.de

Wereld Recordregen tijdens Italiaanse kampioenschappen 2008

Wereld Recordregen tijdens Italiaanse kampioenschappen 2007