lifesaving.nl banner 1

Het heeft even geduurd maar de World Games selectie is bekend. De Wold Games zijn de Olympische Spelen voor de niet Olympische sporten. Uit de 19 beste lifesavers van Nederland zijn er tien  overgebleven die Nederland gaan vertegenwoordigen in Colombia.

 We presenteren u de verse collectie stoomboten, breekijzers en slagschepen: het dames team!

Anneloes Peulen

Reddingsbrigade Heythuysen

 Anneloes

Anneloes, de dame met de meeste evaring en de oudste dame uit de ploeg. Maar, leeftijd speelt geen rol in onze sport, dat heeft Anneloes dit jaar wel bewezen.  We zijn allemaal erg benieuwd met wat voor tijden ze ons deze keer gaat verassen.  We hebben ergens in de wandelgang vernomen dat een Wereld record  op de 100 pop vliezen toch wel heel erg gaaf zou zijn.

Ela Hutten

Reddingsbrigade Dordrecht

 Ela

Ela is de jongste van de dames en gaat dit jaar voor de tweede keer mee op reis met de ploeg. Nadat ze vorig jaar mee mocht naar de WK heeft ze het weer voor elkaar gekregen om zich te selecteren voor de WG. Ze heeft dit jaar haar trainingen gevolgd bij oud international Sjors Pietermans in België dus we zijn benieuwd zien of deze Golden Oldie haar de nuttige tips heeft kunnen overdragen. Ze heeft zich afgelopen jaar weer bewezen en gaat daarom mee strijden voor de medailles in Colombia .

Ilvy van Grimberegen

Reddingsbrigade Heythuysen

 Ilvy

Ilvy heeft al heel wat evaring als het gaat om het maken van een wereldreis. Na de WK in  Egypte,  en de WK in Australië mag zij ook dit jaar mee naar Colombia voor de WG.  Ilvy heeft weer bewezen dat zei de te kloppen vrouw is op de 50 m vliezen en levert daarom een grote bijdragen in de 4x50m torpedoboei estafette,  waar de dames ploeg zal gaan strijden voor het podium.

Maike  op het Veld

Reddingsbrigade Echt

 Maike

Maike is de ervaringsdeskundige als het gaat om finales zwemmen. We verwachten haar dit jaar in vele finales waar zij mee gaat zwemmen voor de prijzen. Maike is toch wel de kern van de dames ploeg en mag daarom absoluut ook niet ontbreken in de dames ploeg. Om die reden hebben de coaches ook dit jaar overwogen om haar mee te nemen naar Colombia.

Leone Kelleners

Reddingsbrigade Echt

 Leone

Na wat pech vorig jaar in Adelaide staat Leone dit jaar weer met volle zin aan de start in Colombia.  Iedereen heeft er vertrouwen in dat ze dit jaar weer mee gaat strijden om het podium tijdens de World games vooral op de 100 m lifesaver en de 200 m super lifesaver.

Marianka Peeters (Reserve)

Reddingsbrigade Echt

 Marianka

Marianka Peeters, deze 3-voudig wereldkampioen linethrow maakt dit jaar als reserve deel uit van de damesploeg. Deze dame weet hoe het is om te presteren onder druk en is daarom een waardevol lid van het team. Laten we hopen dat zei een aantal tips’n’tricks over kan brengen aan haar ploeggenoten, zodat we wederom een aantal gouden plakken kunnen verwelkomen!

Het mannen team, misschien we het sterkste mannen team ooit, waar Nederland dit jaar mee aan de start komt tijdens de World Games! Yeah buddy!

Peter Crijns

Reddingsbrigade Heythuysen

 Peter

Peter is de vliezen zwemmer van het mannen team. Met benen van steen verwachten wij hem ook dit jaar in de A finale van de 100 pop vliezen.  Voor Peter, net al vele anderen, worden dit  zijn eerste World Games, maar na al die jaren ervaring tijdens  EJK’s EK’s en WK’s zal peter hier totaal niet wakker van liggen.

Tom Lommers

Reddingsbrigade Echt

 Tom

Een nieuwe naam binnen het team. Tom heeft vorig jaar al mee gestreden voor een plekje op de WK en dit lukt hem net niet. Maar hij is alleen maar sterker terug gekomen en hij gaat een grote bijdrage leveren in de estafettes waar de mannen zullen strijden voor de medailles. Lifesavers uit heel de wereld: wees GEWAARSCHUWD!

Melvin van der Meij

Reddingsbrigade Dordrecht

 Melvin

Na zijn debuut in Australië  heeft hij het voor elkaar gekregen om dit jaar mee te mogen naar World Games in Colombia.  We zullen Melvin vooral veel terug zien op de korte onderdelen en estafettes. We hebben vernomen dat Melvin dit jaar voor de  “triple”  wil gaan met het mannen team,  dat betekend het podium op alle estafettes. Het zal ze niet makkelijk gemaakt worden, maar hij gaat er voor.

Ruud van Bommel

Reddingsbrigade Heythuysen

Ruud

Ruud is de man met de meeste evaring en deze  harde kern van mannen ploeg en zal op meederde onderdelen en estafettes gaan strijden  voor de beste plekken in de finales. Na veel en hard trainen in Eindhoven hoopt hij zijn succes te behalen in Colombia.

Niels van dalen

Reddingsbrigade Heythuysen

Niels

Niels, de popvervoerder uit het mannen team. Niels vervoerd zo hard dat hij niet mag ontbreken in dit team.  Onze nuchtere Hollander ligt er dan ook totaal niet wakker van dat hij mag gaan strijden tegen de beste lifesavers van de wereld.

Allemaal heel veel plezier en succes tijdens de World Games in Colombia!