lifesaving.nl banner 1

Oldskool in GBVandaag in nieuws uit GB de volgende punten:

 

Surf Ski Series uitgebreid

 

Pool Kampioenschappen steeds sneller

 

Naar aanleiding van het succes van een Surf Ski wedstrijden serie is er dit jaar weer een British Ocean Ski Series .  Dit alles onder de paraplu van  Surf Life Saving Great Britain. Door middel van de zes wedstrijden kan elke Life Saver op een goedegekeurde Life Saving Ski meedingen naar het eindklassement. Ook kan eenieder met een Long distance Ski meevaren, maar niet voor het klassement. Door mee te doen is kwalificatie af te dwingen voor de Super Mega Lange Duur Ski wedstrijd in Oktober. (Die trend werd reeds gezet in Roermond vanaf 2005) Voor geïntroduceerden: de verschillende Ski wedstrijden zijn op:

 

19 april            Barnstable (Tarka Ski Race)

4 mei               Hayle

11 mei             Rhoose (Rhoose Ski Race)

21 juni             Saunton (Goldcoast Oceanfest)

13 juli              Portreath (Portreath SLSC Ski Challenge)

27 september   Cardiff (Britse Ski Kampioenschappen)

 


 

Ook voor een oceangericht land als Groot Britannie gaan de pool wedstrijden ook steeds belangrijker worden. Zeker met de wereldkampioenschappen die voor 50 procent uit zwembadonderdelen bestaan in het vooruitzicht. In het licht van Rescue 2008 en met enkele Britse Surf Life Saver die zich voorbereiden in Australie, werden erook kanshebbers gezocht tijden de Britse Pool Kampioenschappen.

 

Niet erg spannende tijden als we u melden dat de snelste 50 pop tijden een 42er voor de dames danwel een 36er voor de heren was. Een mooe tijd was er wel op de Life Saver voor Danielle Perks, u kent haar wel van de Europese Kampioenschappen op Tenerife. Verder kwam het Wereld Record op de Line Throw geen moment in gevaar, zoals het hoort. 

 

Om te zien waar u met uw eigen tijden terecht was gekomen zie de 

 

Uitslagen