lifesaving.nl banner 1

RedNed NC Logo

 

In het eerste weekend van april traditiegetrouw de Nederlandse Kampioenschappen voor ploegen. Met daarbij ook de bekendmaking van de meeste constante ploeg van het afgelopen seizoen. Terwijl de officiële RedNed kanalen zwijgen over welke tussen- of eindstand dan ook, doen wij een poging om te eren wie ere toekomt.

 

Met een seizoen dat voor zover bekend minimaal langs Deventer, Weert, Eindhoven en Melick voer, was de Nationale Competitie weer slopend en intrigerend als vanouds. Daarbij toegevoegd, de westelijke competitie wedstrijden in Gouda en Alblasserdam. Bij de afsluiting in Melick werd er nog op de 4x 25 popvervoeren, de reddingsestafette en de 4x 50 meter lijnredding, om enkele secondes tot tienden van gevochten voor de eeuwige roem.

 

Dames
Zoals bleek op zondag 6 april 2008 was het beste damesteam van het afgelopen jaar wederom afkomstig uit.. hoe kan het ook anders.. Echt. Op ruime afstand van nummer 2 de beste wedstrijdploeg van Nederland. 

 

Op gepaste afstand volgde het damesteam wat al regelmatig tweede werd, met de rode bloem op de witte muts, wie kent ze niet, het damesteam van heythuysen.

 

Op de derde plaats kwam verrassend niet het team van Zeist. Dat heeft dan weer alles te maken met het ter ziel gaan van deze brigade afgelopen zomer. Helaas. Maar niet getreurd, want zo sta je achteraan in het alfabet en zo vooraan, met de A van Amersfoort! Nog net niet vooraan bij de Nationale Competitie, maar al wel brons, dus wie weet wat komen gaat, mag niets zeggen. 

 

De beste vertegenwoordigers van de beste damesteams van 2007/2008

Het Nationale Competite podium van seizoen 2007/2008 (Klik voor vergroting) 

 

Heren
Bij de heren zaten de verschillende teams als vanouds dichter op elkaar. Alhoewel wij van LifeSaving.nl u niet de precieze uitslagen kunnen vertellen weten wij wel het podium te reproduceren.

 

De beste 3 ploegen van seizoen 2007/2008

De vertegenwoordigers van de beste herenploegen. (klik voor groter formaat) 

 

Ook bij de heren was Echt het snelst en constantst presterende team. Bij de laatste competitie wedstrijd in Melick wisten zij hun geringe voorsprong op de nummers twee en drie alsnog uit te breiden. Dit na een valse valse start, waarbij ze uit terechte coulance opnieuw mochten starten. Boze tongen beweerden dat de vergrijzing van dit team hen op zouden spelen, maar niets is minder waar. Heersen is van alle leeftijden, zo bewijst dit team. 

 

Ook hier op een tweede plek het team uit Heythuysen, waar een trotse trainer en vader van een wereldkampioen, toch nog goed op zijn uitgestalde prijzen moest passen naar later bleek. Ook al was dit team niet het gehele jaar in zijn sterkste vorm aanwezig, de zilveren beker past waarschijnlijk na en beetje wrikken nog wel in de overvolle prijzenkast.  

 

Het brons was dit jaar voor de Groen-Zilver-Groene strijders weggelegd. Na een matig draaiend seizoen, wisten ze nog heel dicht bij het zilver te komen, maar kwamen 3 tienden te korten om een treetje hoger te staan. Uiteraard was het voor hen een teamprestaties en daarom vertegenwoordigden zij hun eigen team op het ereschavot.