Evenementenkalender

Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
NK Vletroeien, 700 van IJsselstein en drakenbootdemonstratie
Zondag, 26 September 2010


NK Vletroeien, 700 van IJsselstein en drakenbootdemonstratie


Sport, water, plezier en actie: het zijn de inmiddels bekende ingrediënten van IJsselgatta. De Reddingsbrigade IJsselstein organiseert het evenement dit jaar voor de vierde keer op zondag 26 september bij Jachthaven Marnemoende.

Na drie keer IJsselgatta is het waterevenement van een roeiwedstrijd uitgegroeid tot een spetterende attractie. De Reddingsbrigade IJsselstein (RBIJ) organiseert de dag om heel IJsselstein en omgeving kennis te laten maken met vletroeien en andere wateractiviteiten en daarbij aandacht te vragen voor het goede werk van de brigade.

De 700 van IJsselstein
IJsselgatta 2010 staat weer bol van de activiteiten, dit jaar helemaal in het teken van IJsselstein 700 jaar stad. Net als elk jaar wordt het NK Vletroeien en de prestatietocht vletroeien georganiseerd. De prestatietocht is dit jaar ‘de 700 van IJsselstein’: een roeiwedstrijd voor teams over 700 meter. Iedereen die een team van vijf personen samenstelt kan zich inschrijven en meestrijden. Daarnaast is er ook weer een demonstratie van de spectaculaire drakenboot, kun je lopen over water in de aquabubbles, springen op het springkussen, De Hollandsche IJssel beleven op een rondvaart of gewoon lekker genieten van alle activiteiten met een drankje op het terras. Aan het einde van de dag is er een swingende barbecue met de muziek van DJ Willow.

Doelstelling reddingsbrigade
Algemeen doel van de RBIJ is de verdrinkingsdood te bestrijden en de zwemvaardigheid te vergroten. In zwembad De Hooghe Waerd verzorgt de RBIJ opleidingen voor zwemmend redden, snorkelen, conditiezwemmen en onderwatersport. Verder is de brigade actief in het verzorgen van opleidingen Varend redden en het beveiligen van publieksevenementen met reddingboten en duikers. Ook wordt de reddingsbrigade ingezet bij hoogwater- en watersnoodrampen. Het werk van de RBIJ draait geheel op vrijwilligers. De RBIJ heeft giften en opbrengsten zoals die van IJsselgatta hard nodig om voort te blijven bestaan en hun materialen en kennis op peil te houden. De organisatie van IJsselgatta is alleen mogelijk door een team van enthousiaste vrijwilligers en de sponsoring van bedrijven en organisaties. Meer weten? Kijk op www.ijsselgatta.nl.
Hier kunnen teams zich ook inschrijven voor de 700 van IJsselstein.
Locatie Jachthaven Marnemoende, IJsselstein