Artikelen

Clinic en Demo - Noordwijk

I'll be ready

Afgelopen weekend was het Nederlandse Life Saving Team te gast bij de Reddingsbrigade van Noordwijk om deel te nemen aan een demo en om een clinic te verzorgen voor de popelende leden van de NRB. Kortom het nuttige werd weer eens met het aangename verenigd en dat leverde ook nog wat mooie plaatjes op.

 

Het weekend begon op zaterdagochtend waar in alle, voor sommigen tè, vroegte de bussen ingeladen en de Surf Ski's en de Paddleboards aangehangen werden. Ook was er een setje flags van de partij. Na een korte rit met meerdere plaspauzes kwam het hele spul aan bij Gastheer Carlo van Nobelen. Na een korte rondleiding door het clubgebouw/slaapplaats konden de trailers naar het strand als het hek open gedaan werd of kon er begonnen worden met de warming-up voor het weekend: een lekker run-swim training.

 

Daarna was er even een lunchpauze in het clubgebouw, wat slechts een opmaatje was naar het fantastische diner, maar daarover later meer. Nadat de inwendige mens verwend was, was kon deze aan de slag met de demo tijdens de Veiligheidsdag. Voor dat het zover was, werd nog een het program omgegooid in verband met de helikopter en het ontbreken van de torpedoboeien. Gelukkig waren er wel de eerdergenoemde flags, dus kon de demonstratie Rescue Tube vervangen worden door een potje Beach Flags.

 

Tijdens het vasthouden van het materiaal en wachten tot de helikopter aan de horizon zou verdwijnen werd er al wat warm gelopen en geflagd door de Beach Flagger. Dat leverde direct een aantal volgelingen op en ondanks dat de echte Flaggers even moesten wachten tot het hun beurt was, gingen een stel jonge toeschouwers alvast zelf aan de slag. 

 

Surf Ski start

 

Uiteindelijk verdween de helikopter na meerdere flyby's uit het zicht en konden de Ineke, Rik en Marianka met de ski het ruime sop kiezen. Even later konden Martin, Stefan, Eveline en Saskia vertrekken voor een rondje board. Tegen de tijd dat de boarders terugkwamen vertrok Leone zwemmend om een eindje verder op in nood te raken. Daarop moest Ilvy haar wel gaan redden, dit alles om een Board Rescue te simuleren. 

 

Board Race start

 

Ondertussen gingen de skiërs nog een paar rondjes en konden een aantal boarders zich opmaken voor een stukje Beach Flags. Ondertussen vergaapte het publiek zich natuurlijk aan al dit gespektakel, zoals het al tig keer aangekondigd was door de speaker omdat de helikopter zijn truukje niet goed kon uitvoeren. Beter te vaak dan te weinig zullen we maar zeggen. 

 

Sponsored by mum and dad

 

Het Life Saving spektakel dat ook reclame zou zijn voor de Europese Kampioenschappen dit jaar in Nederland, werd vakkundig aan elkaar gekletst door Bob Dekkers. Hij legde voor de leken uit wat er nou precies gebeurde en wat dat voor kano's en surfplanken waren. 

 

Board Rescue finish

 

Nadat de dames van de Board Rescue ook klaar waren kon het laatste deel van de demo gaan beginnen. Een zogenaamde stoelendans op het zand. Daar konden Martin, Robert, Peter, Stefan, Anneloes en natuurlijk Ilse laten zien wat ze waard waren. Dat leverde enkele spectaculaire finishes op met openstaande monden van het publiek.

 

Beach Flags finish

 

Na de demo kon de nationale ploeg weer aan de training in de vorm van Board starts en kon de plaatselijke jeugd weer verder met Beach Flaggen, waar ze waarschijnlijk nu nog mee bezig zijn...

 

Toen het strand later leger begon te raken was de training voor dag 1 ten einde en kon het team op naar het clubhuis. Na een koude-warme-koude-gezamenlijke-éénpersoonsdouche kon de handdoek-poncho aan en was het regelrecht naar een hoogtepunt van het weekend. Chefkok Carlo had namelijk een waar feestmaal bereid! Waarvoor hulde! Na deze culinaire climax was het nog even de boulevard op voor een munt-ijsje met echt geld, of een ander smaakje. Niet veel later was het dan snel te bed na een lange en vermoeiende dag, want dag twee zou natuurlijk alleen maar langer en misschien wel zwaarder worden. 

 

Negen uurtjes later was het ontwaken uit een diepe coma en klaarmaken voor dag twee. Tijdens dag twee stonden er namelijk drie clinics op de planning, van post 3 tot en met post 1. Daarvoor moest wel eerst naar post 3 gevaren worden door de liefhebbers en lange-afstands mensen. De afstand tussen post 1 en 3 is toch maar 9 kilometer, dus waar hebben we het over. Twee bikkels gingen op board en een handvol andere gingen op de ski. In de tussentijd werd een trailer vol met materiaal ook naar post 3 vervoerd. 

 

Warming up

 

Eindelijk compleet kon de eerst clinic beginnen. Darvoor werden de deelnemers van de post in drie, nee twee, drie! TWEE! Toch drie groepen verdeeld om te ervaren wat een Board, een Ski of Beach Flags is. Wel na een warming-up uiteraard. Na het fluitsignaal was het  tijdens de clinics snel doorwisselen naar het volgende onderdeel, want bij elke post was het een uurtje clinic geven en daartussen moest weer gevaren en gereden worden. 

 

DAT is een board

Stefan legt uit hoe een board werkt.

 

Dat kan iedereen

Beach Flags kwam direct van de grond.

 

Met vallen en opstaan

Ski leer je met vallen en opstaan.

 

Na de clinic was het inpakken en varen geblazen om te vetrekken naar post twee. Daar herhaalden het hele circus zich. Ook daar kwamen talloze deelnemers erachter hoe leuk de sport Life Saving kan zijn en werden vast een beetje warmgedraaid voor de tweede ronde van de Lifesaving.nl Beach Flags Tour 2009.  

 

Na een een overvolle tocht met de auto over het strand kon ook de derde clinic voor post 1 plaatsvinden. Ook daar was het weer board, ski en flags wat de klok sloeg. Wel was er één primeur, er was namelijk een snelste vrouw van post 3 1,op de Beach Flags, dit terwijl bij de andere posten er een man als winnaar uit de bus kwam. Na een feliciatie- en bedankpirouette was het dan opruimen geblazen en opmaken voor de reis huiswaarts. Maar niet voordat de gastheer uitdrukkelijk bedankt was en vooral op het hart gedrukt was om toch maar met een team naar de komende Nederlandse wedstrijden te komen. 

 

EDIT: Verwarrend die postnummers in omgekeerde volgorde langsgaan!

 

Dat Life Saving gaat nog eens heel groot worden!

 

112bollenstreek.nl Clinic foto's post 3

www.klikenklaar.smugmug.com

Noordwijk Clinic en Demo forum onderwerp

Twitter Feed

by acls us

Login