DLRG Cup 2011 - Eerste Nieuws [update4]

DLRG Cup 2011

Vol verwachting klopt ons hart, maar helaas is het vrij stil op de LifeSaving.nl redactie. Toch zijn er al enkele dingen te melden over de DLRG Cup in Warnemünde, die wij u natuurlijk niet willen onthouden.
Update: Meteen meer nieuws!
Update2: En nog meer!
Update3: U wilt meer? U krijgt meer!
Update4: De laatste update van vandaag! 

Zo is er een "live webcam" geïnstalleerd door de Duitsers. In het Nederlands zou het gewoon 'raar prutswerk' heten, want als we de link naar de live webcam volgen, zien we gewoon een foto. En zo wordt er iedere minuut een nieuwe foto genomen, die je dan weer kunt zien. Dus helaas geen bewegende beelden, maar dat komt dan misschien nog. Een andere link biedt nog hoop, maar die doet het voorlopig nog even niet. We kunnen in ieder geval wel zien dat het weer lekker troosteloos is. Heerlijk.

Jammer dat we dus niet mee kunnen kijken, want er staan weldegelijk een paar goede namen aan de start. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, er zijn tien verschillende landen aanwezig, waarvan Australië de meest opvallende. Welke Australiër wil nou in dit weer een wedstrijd doen?

Shannon Eckstein

Jawel! Shannon Eckstein was toevallig in Europa, en vond dat het een goed idee was om maar even mee te doen aan een wedstrijdje. In het kader van 'nu we er toch zijn'. Als klap op de vuurpijl reist hij ook nog eens mee met het Nederlandse team, dus wellicht dat daar ook nog wel een paar waardevolle samenwerkingsverbanden uit voortvloeien, wie weet.

Update 12:35 uur
De eerste resultaten zijn al binnen! Zojuist is de finale van de Run-Swim-Run geweest, met daarin vier Nederlandse deelnemers aan de start. In het damesveld werd Ela Hutten 9e en Kitty Schiphorst Preuper kwam als derde over de streep! Ze heeft haar medaille inmiddels mogen ontvangen tijdens de openingsceremonie. Ook Melvin van der Meij zat bij de besten, hij werd zevende in bij de heren. Robert Groot heeft geen lekkere start van deze wedstrijd meegemaakt, hij 'viel kotsend uit' zoals de berichten zeggen. Nu maar hopen dat het geen ernstige ziekte is voor Robert. De wedstrijd gaat nu verder met de kwart- en halve finales board rescue en ski race, later vandaag volgt ook nog de ontknoping op de beach flags.

Update 15:05 uur
Inmiddels zijn de eerste series voorlopen van de beach flags geweest. In het damesveld slechts een Nederlandse, Saskia Coolen. Zij heeft zich weten volgens ooggetuigen richting de halve finales tussenlopen gejudood, waardoor zij vanavond om zeven uur verder mag flaggen. Terwijl Shannon Eckstein met iedereen grapjes aan't maken is (vooral Robert Groot scheen slachtoffer te zijn en het traditionele grapje met de golven van de veerboot viert wederom hoogtij), mogen Robert Hendriks en Robert Groot eveneens hun opwachting maken in de halve finales van de beach flags.
Daarnaast zijn ook de rescue board rescue series inmiddels afgewerkt. Het Nederlandse damesteam (Kitty Ela en Marianka) wist de eerste plaats te pakken en zich zo te kwalificeren voor de halve finales. Het Nederlanse herenteam (Rik en Niels) wist eveneens hun serie te winnen en mogen ook verder naar de tussenlopen.

Update 19:20 uur
En jawel, we zijn er weer met meer uitslagen. We hebben het contact verloren met onze reporters, maar voor zover wij weten moet de beach flags finale nu onderhand bijna onderweg zijn. Tijd om te kijken naar wat al geweest is. Allereerst de board rescue, waar ons damesteam op een tweede plaats terecht kwam achter Duitsland, zeer goed dus. Het herenteam moest genoegen nemen met een derde plaats, achter Duitsland en DLRG Stralsund. Ook de ski race finales zijn al geweest. Helaas miste Kitty op een haar na de finale, maar Marianka mocht daar wel starten en wist in die finale een derde plaats te bemachtigen. Bij de heren werd Nederland in de finale vertegenwoordigd door Rik en Niels, zij werden respectievelijk 8e en 13e in een veld dat aangevoerd werd door Shannon Eckstein. Wij hopen het contact met onze reporter zo snel mogelijk te herstellen, zodat wij binnenkort meer weten over de beachflags (halve-)finales, waar namens Nederland Saskia Coolen en Robert Hendriks aan de start verschijnen. Robert Groot viel helaas nipt buiten de boot.

Update 22:35 uur
Gelukkig hebben wij toch nog even kunnen bellen met onze reporter ter plaatse, die ons allerlei interessante details uit de doeken deed. Allereerst was het niet Kitty maar Ela die samen met Marianka de tweede plaats op de board rescue pakte, Duitse betrouwbaarheid van de uitslagen heet dat. Over de ski race van Shannon Eckstein kan weinig gezegd worden, na een paar snelle slagen lag hij voorop en gaf die plaats niet meer af. De ski waarop hij dat deed (momenteel eigendom van Saskia Coolen) staat bovendien nog eens te koop, en wordt volgens de geruchten niet meer gewassen. Oftewel, dit is je kans. Voor degenen die Rik graag hoger in de uitslagen hadden gezien op de ski race, daar is ook een uitleg voor. Hij was er zelf redelijk teleurgesteld over, bij de start kwam hij niet helemaal lekker weg en daarna zat hij in het gedrang, de hele race was eigenlijk een 'net-niet' verhaal. Op de finish schijnt hij ook nog iemand dwars geramd aangevaren te hebben, maarja dan moet je ook maar niet dwars op de finislijn gaan liggen.
De beach flags bestond vanavond ook nog eens uit halve finales en finales. Helaas voor Saskia was het avontuur in de halve finale snel afgelopen, en helaas voor iedereen begon het daarna ook nog eens te regenen. Altijd lekker. Bij Robert Hendriks ging het naarmate de avond vorderde eigenlijk steeds lekkerder. Nadat hij op de FILCOW en in de ochtend geen heel lekker gevoel had overgehouden aan zijn optredens, stoomde hij met oogenschijnlijk gemak door naar de laatste drie. Bij die laatste drie lag hij naast twee bekenden: Benjamin Kappler en Frederic Tortosa. In de race voor de laatste twee struikelde meneer Tortosa en kon Kappel daar heel handig gebruik van maken, Robert lag al een fractie voorop. In de laatste run was er een beetje verwarring, Robert was snel weg en pakte Kappel in met een strikje erom, maar het leek dat Kappel ook nog eens een valse start maakte en wellicht toch al opgegeven had. Maar ook onze reporter kan het niet goed navertellen, als er ooit nog eens videobeelden komen kunnen we het u beter vertellen.
Tot zover de eerste dag van de DLRG Cup 2011. We kunnen helaas geen totaalklassement bekend maken, en ook niet beloven dat we er morgen weer zijn. Toch willen wij onze trouwe volgers bedanken en we hopen dat de DLRG morgen een beetje meer haast maakt met het wereldkundig maken van uitslagen en (video)beelden. 

Voor degenen die zichzelf nog beter up-to-date willen houden, is er altijd nog de website van de DLRG, de LifeSaving.nl Twitter, de LifeSaving.nl FaceBook pagina en natuurlijk ook de DLRG Twitter.

DLRG Cup 2011 - Team Deutschland
DLRG Cup 2011 - Team Nederland

Twitter Feed

by acls us

Login