lifesaving.nl banner 1

Aan het eind van de dag... is het nacht èn is de uitslag van de Nivea Trophy bekend. Onder het genot van een richtige duitse barbeknoei, werden de UWEs en de Jawohls naar voren gehaald om de Trophy op te halen. De bokaal was dit jaar een glas met als opdruk het onderdeel en hoeveelste je geworden was. Dit alles werd onder andere uitgereikt door Dr. Klaus "korruptio - M-parkours" Wilkens.

De puntenverdeling per onderdeel is van nummer 1 tot en met 16 en als volgt:
20, 18, 16, 14, 13, 12, 11, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.

Run-Swim-Run/Surf Race
Dames:
8e: Maike op het Veld, 19 punten (RB Echt) die helaas niet aan de laatste wedstrijd in Berlijn mee kon doen vanwege de EjK in Rome.
29e Michelle Boone, 1 punt (RB Zevenaar) Ze wist 1 puntje te scoren tijdens de eerste wedstrijd in Wilhelmshaven

Heren:
4e: Rik op het Veld, 37 punten (RB Echt) Helaas net 4e op een puntje achter de nummer 3. Volgend jaar beter.
13e: Hans Vijge, 13 punten (RB Zevenaar) Helaas niet aan wezig in Berlijn om de 13 punten van de Run-Swim-Run in Wilhelmshaven uit te breiden.

Board Race
Dames:
9e: Marianka Peeters, 22 punten (RB Echt) In Berlijn ook niet aanwezig om echt mee te kunnen doen voor de prijzen (wel in Rome)
18e: Maike op het Veld, 8 punten. De 8 punten waren voor een 9e plek in Wilhelmshaven
25e: Michelle Boone en Anneloes Peulen, 3 punten. Michelle nam 3 punten mee uit Wilhelsmhaven en Anneloes AUS BERLIN!

Heren:
1e: Rik Op het Veld, 48 punten. Na een 1e plek in Wilhelsmhaven volgde een wat minder optreden van Sappi, met de 8e plek in Duisburg, gelukkig maakt de sublieme tweede plek in Berlijn het allemaal weer dik in orde. Wel moest de eerste plek qua punten gedeeld worden met Daniel Gätschmann. Board Race Rik











5e: Stefan Ubbink, 23 punten (RB Zevenaar). Ubstar kreeg in Wilhelmshaven jammergenoeg maar één puntje, omdat hij door een blessure naar het ziekenhuis moest en dus niet de finale kon varen.
10e: Niels van Dalen, 16 punten (RB Heythuysen) Niels werd heel knap 3e in Duisburg, maar deed niet mee met de andere twee Trophy wedstrijden.
30e: Peter Hülkenberg, 1 punt (RB Zevenaar) Hulkenboer krieg 1 punt voor een 16e plek ook AUS BERLIN.

Ski Race
Dames:
5e: Maike op het Veld, 32 punten. Smaike was twee keer 3e, zowel in Wilhelmshaven als in Duisburg. Rome vond ze een mooiere stad om te gaan winnen dan Berlijn, dus ging ze daar heen. (terecht uiteraard)
16e: Marianka Peeters, 10 punten. Mari nam de 10 punten al jonglerend mee uit Duisburg en volgde, als sidekick, Maike naar Rome.

Heren:
9e: Hans Vijge, 19 punten. Als Herr Jugend Bundes Trainer naar Rome, kon dus niet zijn goede scores van de eerste wedstrijden verhogen.
15e: Rik op het Veld, 10 punten. Zijn beste ski prestatie was in Duisburg, waar hij 10e werd.
19e: Jeroen Koster, 7 punten (RB Zevenaar). Vorig jaar nog tweede in de eindafrekening, maar kon dit jaar niet voor de prijzen meedoen, vanwege een blessure.
26e: Stefan Ubbink, 2 punten. Bert zal volgend jaar zijn Groen-Zilver-Groene ski nog meer de sporen geven om ook hierop hoger te eindigen.

Ironperson
Dames:
5e: Maike op het Veld, 29 punten. Het wordt een beetje eentonig, maar als Maike volgend jaar alle Nivea Trophy´s mee kan doen, zit een podium plek er zeker in.
21e: Anneloes Peulen, 5 punten. Anneleos wist door alleen al in Berlijn mee te doen al 7 mensen achter zich te houden die ook putne hadden gehaald.

Heren:
1e: Rik op het Veld, 50 punten. Met een 3e, 2e en 3e plaats een niet geheel onverwacht resultaat. Aan de uitslag te zien was het niet spannend, maar het tegendeel was waar. Zelfs Hans Vijge moest in Duisburg aan het Echt(e) geweld geloven, blijkbaar is voor alles een eerste keer.Rik Iron Man











4e: Hans Vijge, 32 punten. Het was voor Hans dus niet mogelijk om Rik even de oren te wassen in Berlijn, maar de sportieve strijd zal er volgend jaar niet voor liegen.
22e: Jeroen Koster, 3 punten. Er zit meer in, volgend jaar hopelijk zonder blessures weer back in the front.

Beach Flags
Dames:
21e: Anneloes Peulen, 6 punten. Beste Nederlandse tijdens de Trophy en dat met maar 1 wedstrijd gedaan.
24e: Michelle Boone, 5 punten. Had een beetje pech dit jaar en verdiende alleen in Wilhelmshaven punten. In Duisburg liep het niet zoals gewenst en kreeg ze 0 op het request.

Heren:
1e: Robert Hendriks, 58 punten (RB Zevenaar) Richtte zich dit jaar volledig op de Beach Flags om de Trophy opnieuw te winnen, wat in 2004 al eerder gebeurde. Na een slecht 2005, was er dus nu opnieuw succes aan het Beach Flags Front.Beach Flags Robert











25e: Stefan Ubbink, 5 punten. Voor Bert liepen de Beach Flags weer wat beterder als vorig jaar. Aan zijn scores te zien wel een zeer uitgebalanceerde Surf Life Saver.
29e: Peter Hülkenberg, 3 punten. Het harde trainingswerk is nog steeds niet volledig beloond, maar dit onderdeel belooft nog meer een specialiteit vande GZG-ers te worden.
35e: Niels van Dalen, 1 punt. Haalde 1 punt in Duisburg en voor volgend jaar smaakt dat vast naar meer.

Board Rescue
Dames:
6e: RB Echt, 34 punten. Volgend jaar een richtige kanshebber voor de Trophy, als er overal meegedaan wordt. Wel eerste geworden in Duisburg, dus dat pakken ze niet meer af.

Heren:
7e: RB Zevenaar, 27 punten. Vorig jaar nog grote kanshebber, maar net naast het podium. Dit jaar was niet het Board Rescue jaar van Zevenaar, slechts punten sprokkelen was hen toebedeeld.
14e: RB Zeist, 10,3 punten. Zeist was dit jaar het kliekjes team. Desalnietteplus, scoorden Ruud Huijts En Axel Tichelaar een finale in Duisburg en pakten daar 10 punten mee. 0,3 punten kregen ze vanwege puntenverdeling onder de armen.
21e: RB Echt, 3 punten. Het lijkt wat minder, maar als je weet dat er nauwelijks een heel team was te vinden op de trophy's, dan wordt het volgend jaar geheid spannend wat ze gaan doen.

Rescue Tube Rescue Race
Dames:
11e: RB Echt, 18 punten. Met alleen in Duisburg een tweede plek en verder geen deelname aan de estafette, geen verrassing dat een hoge plaatsering (nog) niet aan de orde is.

Heren:
1e: RB Zevenaar, 44 punten. Het werd nog even sheel lang pannend maar aan het eind van de dag was er dan de eerste keer een estafette overwinning in de Trophy. Welverdiend, na talloze 4e plaatsen.Zevenaar Rescue Tube










14e: RB Echt, 11 punten. Eentonig maar waar; alleen een deelname in Duisburg, kortom hier valt meer te halen dan een drenkeling.

Taplin Relay
Dames:
19e: RB Zevenaar, 3 punten. Wilhelmshaven was voor de GZG Dames de enige mogelijkheid om een team compleet te krijgen en dit leverde al direct 3 punten op.

Heren:
4e: RB Zevenaar, 29 punten. Nog eentoniger maar waar, wederom een 4e plek. Een bijkomend nadeel was het slechte weer in Duisburg wat er voor zorgde dat daar geen Taplin werd gehouden.

Nivea Trophy Wertung
7e: RB Echt, 313 punten. Waren sommige Duitsers al bang voor hun podiumplek te verliezen aan de limbo's, dit jaar deden ze nog rustig aan met de eindklassering.
9e: RB Zevenaar, 257 punten.
31e: RB Heytse, 17 punten. Zie RB Heythusen
33e: RB Heythusen, 14 punten. Vanwege verschillend inschrijvingen als twee teams geboekt.
36e: RB Zeist, 10,3 punten. Zeker geen slechte prestatie, met maximaal 2 deelnemers.

Uiteindelijk hebben er 50 verschillende ploegen meegedaan met de Nivea Trophy dit jaar.