lifesaving.nl banner 1
affiche-festival-2010 En we hebben weer een uitnodiging om naar het verre Zuid Frankrijk te gaan. Ditmaal voor het 4e Festival Oceanman Internationnal Hossegor op zaterdag 1 en zondag 2 mei 2010. Na de glorieuze derde editie in 2009 met de Invitational Superstars, lijkt het er op dat Alistair Reid dit jaar geen afvalbak kan spelen bij de paella. (Kijk maar naar het menu, u bent gewaarschuwd!) Wel lijkt het er op dat het Oranje gevaar dit jaar een poging zal wagen om het de internationale Life Saving elite moeilijk te maken op de 7 individuele afstanden en de 7 uitdagende estafettes. Daarom hierbij de uitnodiging en nog het een en ander aan informatie.






hossegor-voer
Sterker nog, de paella is al aan het garen!

De onderdelen die op het program des Oceanman Festival staan, zijn de volgende:

Individuele onderdelen   Estafette onderdelen
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Surf Race
Board Race
Ski Race
Ironman
Beach Flags
Beach Sprint
Beach Run
Swim Relay (3)
Board Relay (3)
Ski Relay (3)
Taplin Relay (3)
Beach Relay (3)
Rescue Tube (4)
Rescue Board (3)










Voor de individuele onderdelen is er alleen een open klasse, oftewel iedereen tegen iedereen.

hossegor-omstandigheden
Are you scared yet?

Tussen de haakjes staan inderdaad het aantal deelnemers dat voor een estafetteteam nodig is. Gemiddeld 3 Life Savers per estafette. Daarbij komt de regel dat een team maar 3 estafetteploegen op mag stellen per onderdeel. Kortom voeg samen wat je samen voegen wil, een team mag bestaan uit Life Savers van een straat, dorp, stad, regio, provincie, land, of een bonte selectie van een ratatouille van heb ik jou daar. Gezelligheid voorop dus.

hossegor-board-race-alistair-cruising
Nergens voor nodig, het viel best mee!

Voor de volledigheid is er dit jaar ook weer het een en ander aan prijzengeld te verdelen, in totaal een som van 1400 euro. Makkelijk verdienen dus.

De volgorde van onderdelen is ten opzichte van het afgelopen jaar wel licht gewijzigd, zo is de sprint naar de tweede dag verplaatst en is er in navolging van de DLRG Cup een heuse Beach Flags avond. Voor meer informatie zijn er een aantal formulieren en links hieronder te bewonderen.

Inschrijfformulier (xls)
Voorlopig programma (doc)
Mogelijke verblijfplaatsen (doc)
Reglement (doc)
Festival Oceanman International Website
Hossegor Sauvetage Côtier Website
Evenement pagina op Facebook
Festival Oceanman International Hossegor 2009 - Dag 1
Festival Oceanman International Hossegor 2009 - Dag 2