lifesaving.nl banner 1

_CSC0847.JPG

Hij staat bekend om zijn nieuwe bedenksels op het gebied van lifesaving technieken. En natuurlijk om zijn vliegensvlugge line throw, zijn (super) lifesaver, hinderniszwemmen en zwemmen met torpedo in de 4x50 torpedoboei estafette. Waar staat Ruud van Bommel eigenlijk niet bekend om?? Nog één keer wil hij vlammen, Rescue 2014 wordt zijn laatste en hopelijk meest succesvolle toernooi.

Naam:Ruud van Bommel
Leeftijd: 25
Club: TTC Eindhoven, ESWVZ Nayade, RBA Heythuysen
Studie/werk: Student Bouwkunde, Structural Design

Bijnaam: Ollie, Ollienator, Dutch Windmill
Favoriete zwembad/strand:
Zwembad:        Montpellier! Komt dat ff goed uit!
Strand:             Overal waar goeie golven zijn.

Wedstrijd/trainingsblunder:
Als voormalig bezetter van 4 van de top 5 plaatsen in de blunder top 10 of all time waar zal ik beginnen… Mijn ergste wedstrijdblunder is aan de verkeerde kant van het zwembad staan als startzwemmer op de hindernis estafette op het EK. Mijn grootste trainingsblunder is nog even het zand van mijn voeten spoelen na de training op de boothelling in Duisburg. Waarna ik vervolgens tergend langzaam  met handdoek en al het water in glijd op een spekgladde boothelling..

Onderdelen Rescue 2014:
-100m Manikin Tow with fins
-100m Manikin Carry with fins
-200m Superlifesaver
-4x50m Obstacle Relay
-4x50m Medley Relay
-Linethrow
-Surfrace
-Rescue Tube Rescue Race
-4x90m Beach Relay
-Oceanman Relay

Favoriete onderdeel:
100m Rescue Medley ;)

ruud.jpg

Hoe heb jij je voorbereid op Rescue 2014?
Ik heb hard getraind bij het TTC in Eindhoven onder het toeziend oog van enkele toptrainers. Ik denk veel na over alle technieken die bij het lifesaven komen kijken en perfectioneer deze. Ik analyseer mijn races om te kijken wat er nog beter kan en daarnaast let ik op mijn voeding.

Verwachtingen/doelen Rescue 2014:
Plakken pakken! Ik heb op de Arena Rescue bewezen dat ik met de top meedoe op de 100m manikin tow with fins en 100m manikin carry with fins. Op deze twee individuele onderdelen wil ik op het podium staan. En op de superlifesaver wil ik ook een A-finale zwemmen.

Als heren hebben we een geweldig sterk estafetteteam op alle pool estafettes en daar gaan we onszelf en de rest van de wereld op verbazen. Ook heb ik hoge verwachtingen van de Rescue Tube Rescue Race en 4x90m beach relay.

(Trainings)motivatie:
Het is mooi om met een team ergens naartoe te werken en ik vind het nu eenmaal erg leuk om elke dag om 7u ’s ochtends in het zwembad  te liggen en mezelf af te beulen.

Over 2 jaar wordt het WK georganiseerd in Nederland, ben je erbij?
Nee, want dit wordt mijn laatste WK! Hierna ga ik met topsport pensioen. Ik heb een hele mooie tijd gehad met het nationaal team de afgelopen 10 jaar en ik ga nog 1x vlammen op het komende WK! Daarna ga ik een nieuwe stap in mijn leven tegemoet.

Ik blijf natuurlijk wel sporten omdat ik het super leuk vindt. Ik heb al allerlei andere plannen, zoals mountainbiken, cross triathlon en tennis. Ook blijf ik natuurlijk wel lifesaven, maar dan alleen voor het plezier en de gezelligheid.

ruud2.jpg