lifesaving.nl banner 1

stoer_.jpg

Jawel! Ze zijn er! Na herhaaldelijk aandringen zijn de criteria waarmee onze nationale selecties bij de junioren en senioren geselecteerd worden openbaar gemaakt. Geen ondoorzichtige procedures, maar helderheid! Ruim op tijd denkt u? Laten we dat even relativeren met een voorbeeld vanuit Duitsland, daar krijgen alle trainers en potentiële leden van de nationale selecties de zogenaamde kader-normen met de kerstpost thuisgestuurd. De kerstpost van 2013 welteverstaan. Ja, voor de nationale selectie van 2015. Nu wij weer...

De doorsnee optimist schreeuwt nu naar zijn beeldscherm: "Beter laat dan nooit!". Helaas. Fout. In dit geval beter nooit dan laat. We worden namelijk blij gemaakt met een dode mus. Degene die de moeite neemt om het document (zie blauwe kader) te openen en de pakweg 180 woorden te lezen, realiseert zich aan het einde dat hij/zij niks bijgeleerd heeft. Het hele A4tje kan samengevat worden met slechts één zin: jij geeft aan of je geselecteerd wilt worden, wij bepalen of dat ook gebeurt of niet. Het waar en wanneer schijnt hierbij niets uit te maken, aangezien de bondscoaches alles nog naar hartelust mogen veranderen. De schijn van eerlijkheid en onpartijdigheid wordt nog gewekt door de controle van de Commissie Topsport, maar wij weten hier op de redactie inmiddels ook hoe nauwkeurig dat er soms aan toe gaat.

Dus bij deze een oproep aan Reddingsbrigade Nederland om te stoppen met het sturen van nutteloze informatie. Wij willen niet beweren dat het gras bij de buren altijd groener is, maar zij proberen in ieder geval wel een ondubbelzinnig selectiebeleid toe te passen. Met heldere eisen die zwart op wit staan kunnen er geen misverstanden bestaan. Het wachten is op het moment dat dit ook doordringt bij de Sector Sport in Nederland.

Selectiecriteria Reddingsbrigade Nederland 2015