lifesaving.nl banner 1

ejc medals

Hartstikke leuk natuurlijk al die bij elkaar gesprokkelde puntjes tijdens dat Europese Kampioenschap 2023 voor al die landen, maar de echte pegels zitten natuurlijk in de medallies. Daarom, zoals u van ons gewend bent, een lekkere set medaillespiegels.

Hieronder de verschillende *unofficial* medailletabellen voor zowel Pool, Ocean, als deze twee samen met SERC. En voor wie het nog niet wist, goud is het belangrijkst, zilver komt daarna en brons als derde. Je verwacht het niet. Maar dit betekent ook dat 1 gouden medaille zwaarder weegt dan 3000 zilveren medailles.

Pool

Hier zien we precies hoe vaak we in het zwembad in Brugge het Italiaanse volkslied hebben kunnen horen. Een paar aardige verschuivingen ten opzichte van het puntenklassement. De grootste opvallende verandering is het kelderen van Frankrijk van 4 naar 8. Goed aanwezig in de subtop bij het verdienen van punten en dus veelal misgegrepen naast de medailles. Hongarije doet het tegenovergestelde en snelt van 10 naar 4. 

Lifesaving.nl Euro 2023 Nationals Pool medal table

 

Ocean 

Iets minder in het oogspringende veranderingen op het gebied van Ocean. Een land dat wat omhoogkruipt is Nederland. Relatief betere medailles dan punten en zo van een 8e naar een 5e plek. Italië dat in de pool domineert kon zijn specialisme niet helemaal inzetten in de Noordzee bij Blankenberge. De klotsbak met windkracht 5 hielp niet bepaald en zo gaan ze van 5e plaats met punten naar een 8e plek in de medaillestand.

Lifesaving.nl Euro 2023 Nationals Ocean medal table

Overall = SERC + Pool + Ocean

En dan de eindafrekening. "The one they all wanna win." Of dit nou ooit de enige stand is die aangehouden gaat worden, blijft vooralsnog de vraag. Maar wij van Lifesaving.nl doen het gewoon alvast. Net als vroegâh. 

Let wel, dit blijft allemaal onofficieel. Net als de berichten dat het gestopt is met regenen. 

Lifesaving.nl Euro 2023 Nationals Overall Medal table

Foutje gespot? Laat het ons weten!

➡️European Championships 2023 official website
➡️Lifesaving.nl Medal Tables: Youth Euro 2011, Euro 2011, Worlds 2010, Worlds 2012