lifesaving.nl banner 1

Vandaag was voor ons de eerste wedstrijddag. Al tijdens het ontbijt was te merken dat er een gezonde wedstrijdspanning heerste binnen de groep. Deze spanning zou nog wel even blijven hangen aangezien we de luxe hadden, dat de wedstrijd pas om 12 uur begon. Na 1,5 bange uren op de kamer gingen we dan eindelijk richting “schwimmstadion”.

Tijdens het inzwemmen had iedereen zijn eigen programma, maar over het algemeen werd er veel sprintwerk gedaan om een beetje snelheid in het lichaam te krijgen.

De wedstrijd had een officiële opening. Alle landen kwamen een voor een het zwembad binnen en werden voorgesteld aan het publiek. Natuurlijk mocht ook onze eigen lifesaving hymne niet ontbreken.

De series begonnen met de 200m hindernis. Maartje, Sandra en Anneloes mochten voor Nederland de spits afbijten. Dit resulteerde in een persoonlijk record (pr) en twee

A-finale plaatsen.

Vervolgens was het de beurt aan de mannen. Ruud H, Hans en Ruud B mochten zich eveneens aan dit onderdeel wagen. Dit resulteerde voor Golden Oldie Hans in een dik pr en een B-finale plaats. Ruud B noteerde een nieuw Nederlands junioren record! Een mooi begin voor de eerste dag.

De dames gingen hierna verder met de 50m popduiken. Het ideale nummer voor onze sprintkanonnen.

Monique, Ineke en Maartje haalden een A- en twee B-finale plaatsen.

Bij de mannen kwamen Robert, Rik en Ruud H aan de start, wat een mooie B-finale plaats voor Robert opleverde.

Na deze erg korte ochtendsessie konden we eten in de “vreetschuur” en lekker uitrusten om ’s middags te gaan knallen in de finales.

Iedereen heeft tijdens zo’n toernooi zijn eigen rituelen. De meeste dames kozen ervoor om even de ogen te sluiten. Enkele mannen gingen daarentegen bij enkele andere sporten kijken om zo inspiratie op te doen voor de finales.

Om zes uur begon de avondsessie met wederom een officiële opening. Dit keer speciaal voor de bobo’s.

De finales begonnen meteen goed met de als 3de (Sandra) en 7de (Maartje) geplaatste dames op de 200m hindernis. Ze kwamen uiteindelijk respectievelijk als 5de en 7de het water uit.

Hans pakte zijn punten in de B-finale en eindigde als 8ste. Helaas kon hij zijn pr van vanmorgen niet verbeteren.

De estafettes tijdens dit toernooi zijn allemaal rechtstreekse finales. Dit betekent, dat het één keer knallen is waarbij alles meteen moet kloppen. Dit bracht uiteraard veel spanning met zich mee, maar werkte zeker niet nadelig voor de dames. Zij tikten op de 4x50m hindernis als eerste aan en behaalden daarmee hun eerste World Games titel van dit toernooi.

De heren zwommen beter dan ooit en dit resulteerde in een nieuw Nederlands Record. Een geweldige prestatie weer voor Nederland.

Hierna volgde de finale van de 50m pop. Bij de mannen startte Robert in de B-finale. Hij zwom hierin net geen persoonlijk record en eindigde tussen al het sprintgeweld op een verdienstelijke 8ste plaats.

Maartje en Ineke eindigden in de B-finale als 3de en 1ste met allebei een nieuw pr. Monique sleepte de eerste Nederlandse World Games medaille in de wacht met een dik Nederlands record! Ze werd 2de achter de Italiaanse favoriete Elena Prelle.

Als laatste onderdeel werd de 4x25m popvervoer estafette verzwommen. De heren starten als underdog in deze finale. Zij wisten als zesde aan de finish te komen, maar werden helaas samen met Frankrijk gediskwalificeerd. Zonde voor de punten, zuur voor de mannen, maar ook dit hoort bij sport.

Het damesteam eindigde onverwacht met een nieuw Nederlands- Europees- en Wereldrecord als eerste!

Ondanks een tegenslag toch een superstart voor de Nederlandse afvaardiging.

Na de vermoeiende finales volgde nog een laatste uitdaging. Namelijk, het verkrijgen van een goed gevuld bord warm eten voordat de eettent ging sluiten. Aangezien dit team graag uitdagingen aangaat volbrachten we ook deze beproeving en kon iedereen met een voldaan gevoel en een volle maag aan de welverdiende nachtrust beginnen.