lifesaving.nl banner 1

De World Games, de mondiale Spelen voor sporten en takken van sport die niet op het Olympisch programma staan, zijn van start gegaan. In het Duitse Duisburg neemt tot en met 24 juli ook een grote Nederlandse delegatie deel aan dit evenement. Het totale Nederlands team bestaat uit 110 sporters en begeleiders waaronder 15 sporters/begeleiders en een official van Reddingsbrigades Nederland.

Het Nederlands team van Reddingsbrigades Nederland welke pas officieel op 18 juli naar de Duisburg vertrekt voor hun wedstrijden was speciaal voor de opening naar Duisburg gegaan. Nadat we in Duisburg waren aangekomen werden we overdonderd door de grootte van de organisatie. We moesten eerst onze accreditatie afhalen anders konden we niet met de opening meedoen. Dit alles verliep met de “Duitse gründlichkeit”. Snel hadden we onze accreditatie en kregen we een welkomstgeschenk in de vorm van een rugzak met inhoud.

Ondertussen hadden we kaarten gekocht voor enkele supporters welke naar de opening wilden komen, dus wij hadden al supporters op de tribune.

De organisatie heeft ervoor gezorgd dat ondanks het warme weer voor alle deelnemers er drank overal voorradig is. Vele sporters uit de hele wereld waren al aanwezig. Zo kwamen we de lifesavers van Zuid-Afrika al tegen. De Nederlanders vielen natuurlijk goed op in hun oranje shirts. Nadat we gegeten hadden in de grote tent moesten we om 18:00 uur ons melden voor de openingsceremonie in de ijshockeyhal. Jammer genoeg was er geen ijsvloer meer aanwezig, het was dan wellicht een aangename temperatuur geweest. Hier kregen we te horen hoe de opening in zijn werk ging. Wij als deelnemers zouden om 21:00 uur het stadion inmarcheren (3 uur wachten!!!!).

 

De opening startte om 20:15 uur en werd rechtstreeks op WDR uitgezonden.

Eindelijk, na 3 uur wachten, mochten we om 21:00 uur naar binnen. Dit was een mooie belevenis om met zoveel deelnemers een stadion binnen te komen waar bijna 30.000 toeschouwers binnen zitten juichen en klappen. We vormden als Nederland een van de grote ploegen en staken in onze outfit welke we van het NOC hebben gekregen mooi af met de oranje shirts. Natuurlijk werden we enthousiast begroet door Erica Terpstra (vzt NOC) vanaf de tribune.

Na enkele toespraken van o.a. Jacques Rogge (vzt IOC) werden de World Games officieel geopend. Als afsluiting was er een optreden van de Duitse zangeres Nena met aansluitend een groot vuurwerk.

Na afloop ontstond er al een levendige ruilhandel tussen Nederland en Taiwan. Ze wilden graag de klompen van ons hebben, die we hadden gekregen van het NOC om te ruilen. Voor deze klompen kregen we o.a. mooie pins en petten. Deze ruilhandel zal tijdens de slotceremonie nog veel groter worden.

Moe en enthousiast gingen we rond 23:00 uur weer richting Nederland.

We zullen op 18 juli weer naar Duisburg gaan voor onze wedstrijden op 21, 22 en 23 juli. Op WDR worden iedere dag tv-uitzendingen verzorgd van de WG.

Op onze wedstrijddagen waren de uitzendingen van 22:00 tot 22:30 uur.

 

 

Nico Laumen

Bondscoach