lifesaving.nl banner 1

Stefan TeleyNa dat alle senioren voor Rescue 2008 peentjes gezweet hebben om onze briljante interviewtechnieken te doorstaan, is het nu de beurt aan de junioren. Niemand minder dan Stefan Teley, mag het spits afbijten.

 

 

 

 

Lifesaving.nl: Hey Stefan (of mogen we Jan zeggen?), gefeliciteerd met het behalen van de selectie. Je eerste keer, maar het was geen grote verassing, toch?

Klopt. Het was voor mij geen grote verrassing, maar ik moest het toch nog waar maken. Het was voor mij veel belangrijker om voor mijzelf goede tijden te zwemmen. Ik vind dat het nog aardig gelukt is op de selectie.

 

Lifesaving.nl: Hoe ben jij in de Life Saving terecht gekomen? Wat heb je allemaal moeten doen, en wat heb je moeten laten?

Het is misschien een grappig verhaal, maar toen ik in groep 8 van de basisschool zat moest ik van mijn ouders per se mee gaan zwemmen bij de reddingsbrigade waar Martin en Jacqueline (broer en zus, red.) al zwommen. Ik vond dit in het begin allemaal maar niks. Uiteindelijk na een jaartje daar te hebben gezwommen ben ik het leuk gaan vinden.

 

Lifesaving.nl: In hoeverre denk jij je grotere broer, Martin, achterna te kunnen? Geeft dit feit extra druk of helpt dit juist?

Ik heb echt geen idee hoe ver ik hem achterna zou kunnen gaan, maar ik hoop heel ver. Het geeft wel wat extra druk, maar het is ook stimulerend om hem voorbij proberen te gaan van wat hij rond mijn leeftijd allemaal presteerde.

 

Stefan Teley

 

Lifesaving.nl: Welke onderdelen mag jij zwemmen op de EJK?

Ik mag op pool zwemmen:
100 meter Lifesaver
100 meter popduiken met zwemvliezen
200 meter Superlifesaver
4 X 50 meter Hindernis
4 X 25 meter popvervoeren
4 X 50 meter torpedoboei estafette (het slepen met zwemvliezen)

Ik mag op ocean zwemmen:
board race
surf race
beach relay
rescue tube estafette (het redden met zwemvliezen)

 

Lifesaving.nl: Wat zijn de doelen die jij jezelf hebt gesteld voor de EJK?

Ik wil zeker de 100 meter pop onder de minuut gaan zwemmen en overal zeker een dik PR (persoonlijk record, red.) van maken. Ik wil voor me zelf ook zeker het gevoel hebben dat ik het niet beter kon, want als ik het gevoel heb dat dat wel kon heb ik toch iets goed fout gedaan!

 

Lifesaving.nl: Is er sprake van thuisvoordeel nu de EJK in eigen land wordt gehouden? Leg uit.

Ik weet het niet. Van de ene kant ben je wel op de meeste plekken bekend en zo en je zwemt wanneer er waarschijnlijk veel bekenden naar je kijken, maar je kunt daardoor ook weer onderuit gaan.

 

Stefan Teley (midden) in actie tijdens de Rescue Tube

 

Lifesaving.nl: Wat is beter: de onderdelen doen waar je het beste op bent of de onderdelen doen die je het leukste vind? Leg uit.

De onderdelen doen die je het leukst vind denk ik, want als je een onderdeel niet leuk vind om te doen zul je er ook waarschijnlijk minder voor oefenen en zo. Als je een onderdeel echt leuk vind doe je er ook alles aan om het goed te leren. Je zult waarschijnlijk ook beter zijn op onderdelen die je leuk vind, want je zult er zeker in de tijd voor de selectie meer op hebben getraind.

 

Lifesaving.nl: Tien nieuwe gezichten in de EJK ploeg… hoe maak je daar een team van?

Gewoon keihard werken met z’n allen en je moet zeker ook volledig vertrouwen hebben in iedereen die je aanwijzingen geeft om te zorgen dat je beter zult presteren.

 

Lifesaving.nl: Op welke plaats gaat Nederland eindigen in de eindrangschikking?

Ik hoop zo hoog mogelijk.

 

Lifesaving.nl: Nou zet hem op tijdens de EjK!

Zal ik doen!