lifesaving.nl banner 1

Terwijl we nog even wachten op de uitslagen van de NK Pool, wat natuurlijk een schone zaak is, eventjes wat tips en truucs. Tenminste een richtige Life Saver kan hier vast wat aan hebben en anders; Jammerrrrr.

Misschien zit er anders nog wel een leuk stukje tijdverdrijf in. In ieder geval in de aanbieding: Zwemtips en truucs van Marleen Veldhuis in samenwerking met Jacco Verhaeren. Dit was te zien in de aflevering van Holland Sport van 6 november 2006. Omdat de richtige Life Savers toen alweer aan het (herstel) trainen waren, hebben wij speciaal voor u hier de aflevering:

Holland Sport

Even doorspoelen naar 31:20 en zie daar, de tips. Zie daar een aantal mogelijkheden van De Tongelreep. Wat hun/zij kunnen, kunnen wij ook, maar dan minstens beter natuurlijk.


Verder hebben wij nog wat aardigheden van onze zuiderburen, als vanouds hebben wij daar onze twijfels over, dat hoort. Maar toch; Je bent Life Saver en je wil wat.

Zo hebben wij hier wat info over Surfski Skills: SurfSki Skills (PDF Alert) Toch blijft het een vreemde combiné; Belgen en de Surfski.

Verder hebben ze zéker wel verstand van zwemmen, wat hier dan weer uit blijkt; een trainingsschema voor een 200 meter zwemmer: Trainingsopbouw 200 meter zwemmer (Powerpoint)

Extragratis; voor de mensen die een stukje willen hardlopen. Het liefst zo'n 400 meter... Een schema voor een 400 meter loper. Ik zou zeggen; doe er uw voordeel mee. Trainingsschema 400 meter hardloper (Powerpoint)

Bron: VRC

De comments staan wederom wagenwijd open om de zin én de onzin hiervan aan de kaak te stellen...

En vooruit, omdat we de beroerdsten niet zijn, nog een Surf Life Saving Filmpje op de koop toe.