lifesaving.nl banner 1

Logo RB Heythusen/Baexem/Heyste

Dit jaar was er geen ontlopen aan. De jaarlijkse ILSe wedstrijd, georganiseerd door RB Heytse, probeerde eerder al een paar keer het Heythuysen Ontloop Weekend (HOW) te ontlopen, wat uiteindelijk gedeeltelijk geslaagd is. Een enkeling had snel een vakantie geboekt naar zuid Spanje, of gewoon een verjaardagsfeestje geregeld. Toch werden er zowaar een paar Groen-Zilver-Groene Strijders gesignaleerd en werd er een enkele Oranje-Zwart-Oranje Franje Brul gehoord. Met deze wedstrijd is dan ook definitief het Ocean Seizoen afgesloten en het Pool seizoen (jippie) begonnen. De dag begon al vroeg met het eindigen van het inzwemmen om klokslag 5 voor half 10.

Gzg Hooligans













Het leek erop alsof de strijd bij de jongens junioren het hevigst zou gaan worden, met een groot aantal "Rode bloem op witte muts" Strijders en stuk of wat Rood-Zwart-Rode Warriors. Voor de start van de wedstrijd, hadden wij een interview met een van de kanshebbers uit Baexem-West, uitkomende voor Heythuysen.

Life Saving Blog: Enne?
Ollie: Auch enne!

Life Saving Blog: Wat gaat het vandaag worden met de 200 hindernis? Alweer een verbetering van je PR (Persoonlijk Record: Red.) gepland?
Ollie: Ik weet het niet, we zullen wel zien he?!

Life Saving Blog: Twee minuten, 3 seconden?
Ollie: Naah..

Life Saving Blog: Twee minuten, 2 seconden dan?
Ollie: (loopt lachend weg)

Start 200 hindernis














Bij het eerste onderdeel de 200 meter hinderniszwemmen werd de toon gelijk gezet. Ruud "Ollie" van Bommel had namelijk zijn ultra snelle zwembroek weer eens uit het vet gehaald en was daarmee ouderwets superieur weg van het blok. Eigenlijk moesten vanaf dat moment de concurrenten hun best doen om zijn voetzolen nog te kunnen zien. Voor de critici onder ons die dit met een hap zout willen nemen; het Nederlandse junioren Record in een 25 meter bad, stond voor deze wedstrijd op 2;12,1 Bij de senioren stond dat op 2;04,7 (alweer uit 1994) En zoals het interview al voorspelde werd er geschiedenis geschreven. Er werd voor de eerste keer die dag een Persoonlijk, Baan, Wedstrijd én Nederlands Record gezwommen. Eindtijd: 2;02,8 Bij de dames ging Anneloes Peulen ook voor het Nederlands Record. Ze kreeg het, helaas geitenkaas, voor elkaar om er 6 tienden van een seconde boven te zitten, met 2:20,1

Ademloos publiek














Next stop was de 100 meter popduiken met zwemvliezen. Altijd een moeiUluk onderdeel om de pop droog te houden. Ditmaal goldt de regel dat de pop 100% boven moest zijn, BEHALVE bij keerpunten. Alsnog werd dit onderdeel recordhouder met 14 disqualificaties op zijn naam. Sven Roemen feliciteerde zijn ploeg dan ook hartelijk met het meeste-disqualificatie-record. Van harte!

Nog zo'n snelle zwembroek














Hierna de verschrikking van het poolgebeuren, het onderdeel des doods, de reddingswissel. Niet zo vreemd dat een flink aantal deelnemers dus een extra lange pauze had. Daar deed het feit dat het onderdeel vorig jaar nog aangepast werd met slechts 17,5 meter onderwaterzwemmen niets aan af. De pauze werd goed benut voor voor te bereiden op de komende onderdelen. Alhoewel sommige Aspiranten meenden dat zij energie genoeg hadden om tussen de onderdelen door nóg harder in het "uitzwembad" te zwemmen. Uiteraard werden ze vakkundig terechtgesteld.

Martin denkt aan zijn life saver













Tijdens de 50 pop namen sommigen het zekere voor het onzekere en kozen al voor de old-skool vervoerstechniek van het op de rugzwemmen. Sommigen wachten dus de invoering van de nieuwe regels niet af. Frappant was wel dat Bastiaan de Knoop uit Gouda met zijn het op de rug vervoeren, de snelste tijd neer wist te zetten, met 0;36,6

Het volgende sterke staaltje tijden neerzetten werd gedaan tijdens de 100 meter Life Saver. Uiteraard was de Olliegator weer van de party. Hij zwom onder de minuut (0;58,9), maar ja, Heythuysen thuis, altijd makkelijk. Zo is het ook. Dat vond Martin niet tellen en deed er nog een schepje vliezenpower bij en zwom 0;58,6 Hiermee werd het NR uit 2001 van Stefan van de Riet met zo'n 3 seconden verbeterd.

81!














Bij de meisjes sloeg Leone Kelleners een Nederlands Junioren Record niet af. Ze was wel zo galant om maar 1 tiende van de tijd af te halen, welke 3 jaar ervoor in hetzelfde bad (door Maike op het Veld)  was gezwommen.

La grande finale














Als kers op de taart mochten de die-hard liefhebbers de Super Life Saver afwerken. Ook hierbij een hoog gehalte aan witte mutsen met rode bloem. Er werd nog even gevraagd waarom er dan een Heytsenaar was die geen witte muts met rode bloem op had. Nou simpel, "Nederlandse Niels" van Dalen wil gewoon graag dat zijn surf haar goed zit. Bij deze ook opgelost. Verder ging Martin uiteraard voor een vliezen trilogie. Dit vond Ollie dan weer niet tellen omdat het ook een 200 meter onderdeel was. Er was weinig op de race van Ollie aan te merken, alleen bij het vliezen aantrekken zat een klein hapertje. Dat bleek niet toen hij aantikte. Hij verpulverde het Nederlands Senioren Record met maar liefst 5 en het junioren record met zo'n 13 seconden.

Zo werd aan het eind van een lange pool dag weer tijd om wakker te worden voor de zeker-eringen. Wij zijn ook niet de flauwste en/of* de beroerdste, dus hier even alle winnaars/winnaressen* op een rijtje. Van klein naar groot wel te verstaan.

*= Doorhalen wat wel/niet* van toepassing is



Aspiranten D
v.l.n.r.: Stan Snijders (RB Heythuysen), Ruben van Erk (RB Alblasserdam)
Marlou Jacobs (RB Heythuysen), Sylvana Kusters (RB Alblasserdam), Shari Veggelers (RB Heythuysen)

Aspiranten Aspiraties















Aspiranten C
v.l.n.r.: Tanja van Essen (RB Alblasserdam), Joyce Raemaekers (RB Weert)
Ken Boonen (RB Heythuysen), Remco Oskam (RB Gouda), Frank Lust (RB Zevenaar)

Grotere aspiranten Grotere aspiranten jongetjes















Junioren B
v.l.n.r.: Martin Teley, Ruud van Bommel, Peter Crijns. (allen RB Heythuysen)
Eveline Mestrom (RB Heythuysen), Leone Kelleners (RB Echt), Ilvy van Grimbergen (RB Heythuysen)

Junioren heren Junioren dames















Senioren A
v.l.n.r.: Bastiaan de Knoop (RB Gouda), Sven Roemen (RB Echt), Robert Hendriks (RB Zevenaar)
Martine Luijten (RB Echt), Anneloes Peulen (RB Heythuysen), Saskia van Schaik (RB Zeist)

Hij kan het nog! Dames















Uitslagen: Download ILSE_Heythuysen_A_B_M_2006.pdf & Download ILSE_Heythuysen_C_D_2006.pdf
Foto's: http://www.mijnalbum.nl/Album=SXQ6N6TM