lifesaving.nl banner 1

Omroep Gelderland
maandag 18 oktober 2010 18:15

Hij maakte furore in obscure wielerrondes als die van Burkina Faso en Qinghai Lake, won enkele jaren later de Ronde van Belgie en maakte dit jaar zijn debuut in de Tour de France. Maarten Tjallingii uit Arnhem reed zijn eerste Ronde van Frankrijk naar behoren uit maar blijft in het peloton ook een buitenbeentje. Hij is namelijk vegetarier en beoefent yoga.

maarten-tjallingii

Het begon als een feest en eindigde in een kleine nachtmerrie; het wereldkampioenschap Lifesaving. Het Nederlandse team begon zeer succesvol aan het WK in Egypte maar al vlug volgde onheil. Eerst werden de door het NOC*NSF ondersteunde lifesavers geplaagd door buikloop als gevolg van eten en drinken en vervolgens werd Robert Hendriks uit Zevenaar zodanig geraakt door een collega dat hij zijn ellepijp brak.

robert-hendriks


Ze gaat als een speer, de 21-jarige studente Sanne van Paassen. Wat moet het straks wel niet worden als deze Wageningse haar studie heeft afgerond en ze zich helemaal op het veldrijden gaat storten. Ze won de eerste drie wedstrijden van dit jaar waar ze aan deelnam. En versloeg daarbij onder andere een erkende topper als Daphny van den Brand. Dus dat gaat al een beetje in de richting van haar grote doel: wereldkampioene. Als zwaargewicht van de week neemt ze hopelijk ook een podiumplaats mee komend weekend tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd in Zwitserland.

En verder reportages over een bijzondere tri-atleet, Tom Baas uit Ede en een demonstratie Kendo door de Arnhemse Fleur Smout.

kendo

 

En in de studio wordt de sfeer gemaakt door atletiekvereniging CIKO 66 uit Arnhem.

ciko66-logo


{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=BGWUH9S8u7A}

Bron: www.omroepgelderland.nl