lifesaving.nl banner 1

De Gelderlander
vrijdag 27 augustus 2010


Tolkamer - Recreatieplas De Bijland vormt zaterdag 28 augustus het decor voor het Open Nederlands Kampioenschap Ocean Events 2010.

Ocean Events is een vorm van de sport lifesaving, die wereldwijd wordt beoefend. 'Open Nederlands Kampioenschap' betekent dat ook buitenlandse ploegen mogen meedoen, maar dat alleen de Nederlandse deelnemers strijden voor de titel.

Het NK wordt ieder jaar georganiseerd door de Reddingsbrigade Nederland. Dit jaar heeft de organisatie hulp ingeschakeld van Reddingsbrigade Zevenaar. "Best wel een eer", vindt Jeroen Koster. "Want  NK's zijn bij de meeste brigades erg gewild. Het zorgt tenslotte voor veel publiciteit."

Het wedstrijdprogramma van morgen bestaat uit zes individuele disciplines en vier groepsonderdelen. Het koningsnummer is de zogenaamde 'Ocean Man or Woman'. "Een combinatie van alle disciplines", legt Jeroen uit. "Zwemmen, ski, board en hardlopen."

Om 9.00 uur wordt het startschot gegeven voor de twinitg deelnemende teams. In totaal strijden er 138 deelnemers afkomstig uit Nederland, Duitsland en Belgiƫ. Alleen de Nederlanders doen mee voor de titel Nederlands Kampioen Ocean Events 2010.