lifesaving.nl banner 1

Algemeen Dagblad
maandag 12 april 2010
Gouda - Het gaat goed met de Goudse Reddingsbrigade. Tijdens het Nederlands Kampioenschap dit weekeinde wisten de Gouwenaars de nodige medailleplaatsen te pakken.
Opvallend is dat de jeugd goed scoort. De aspiranten (8-11 jaar) stonden zelfs drie keer op het podium: de meisjes werden derde en zwommen onderweg een Nederlands records, de jongens werden tweede en het gemengde team pakte de eerste plaats. Dat er 'slechts' twee jongensteams aan de start verschenen, doet daar volgens Ellis van Liempt van de Goudse Reddingsbrigade niets aan af. "Wij hadden dat niet van tevoren verteld. Zij waren verrast met hun plek." In het totaal klassement werden de Goudse apiranten eerste.
Bij de junioren (12-14) verrasten de jongens met een tweede plats. De twee meisjesteams werden vierde en dertiende. In het totaalklassement eindigden de junioren ook op een tweede plek. De senioren vielen buiten de prijzen. "Hoewel de heren lang op de derde plek stonden," aldus van Liempt. In het totaalklassement van alle ploegen pakte de Goudse Reddingsbrigade tot slot de eerste plaats. Van Liempt: "Dit is heel bijzonder."