lifesaving.nl banner 1

De Trompetter

woensdag 4 november 2009

 

Frank v/d Cruys start voor de mini-life-saver.

Frank v/d Cruys start voor de mini-life-saver.

 

Weert - Bij de Nederlandse kampioenschappen zwemmend redden afgelopen weekend ging het niet alleen om de verdeling van het eremetaal maar ook om een plaatsje bij de talentontwikkeling voor de junioren tot 15 jaar of een plats in het Nederlands team vanaf 15 jaar. Eremetaal ging naar Dianne Nien die na 4 van de 6 gezwommen onderdelen het brons kreeg omgehangen in de masterscategorie. Bij de junioren haalden Britt Janssen, Kristel van Kimmenade, Frank van der Cruys, Tim Vries en Jordy van Bolderen een plaats in de talentontwikkeling. En Chantal Goyens plaatste zich voor het Nederlands team B-junioren. Bij de C- en D-junioren is het onderdeel hinderniszwemmen, waarbij de zwemmers 4x onder een hekje door moeten zwemmen, een gevreesd onderdeel. En niet geheel ten onrechte want bijna alle Weerter zwemmers behaalden hier de minste scores. Het beste onderdeel van de meste Weerter zwemmers is een echt reddingsonderdeel. Namelijk de mini-life-saver waarbij een pop gepakt moet worden, een reddingsboei omheen geklikt moet worden en daarmee nog 25 m gezwommen moet worden, Bij de senioren alleen de dames. Naast Dianne Nien (bij de masters) namen ook Chantal Goyens en Chanou Leeters deel (bij de B-dames). OOk hun beste onderdeel was een ultiem reddingsnummer namelijk de super-life-saver waarbij de pop die aangeklikt moet worden eerst nog moet worden opgedoken na 20m onderwater zwemmen. Een loodzwaar onderdeel.

 

Einduitslagen

C-meisjes: Britt Janssen 6e, Kristel van Kimmenade 14e, Nicole Luyten 15e, Mireille van Dael 21e, Michelle Kusters 24, Anouk v/d Boom 28e, Emile Luyten 30e en Myrthe Muysers 32e. C-jongens: Frank v/d Cruys 6e, Henri v/d Cruys 26e.

 

D-meisjes: Celine Hendrikx 7e, Inge v/d Boogaert 15e, Roos Koppen 16e, Anne Hoogeveen 27e en Elle Hoogeveen 28e. D-Jongens: Tim de Vries 5e, Jordy van Bolderen 6e en tenslotte Roel v/d Boom 12e.

B-dames: Chantal Goyens 26e en Chanou Leeters 38.