lifesaving.nl banner 1

De Vonk Alblasserdam

woensdag 16 september 2009

 

ALBLASSERDAM - De Alblasserdamse Reddingsbrigade (ARB) nam afgelopen weekend deel aan de laatste Oceanwedstrijd van het seizoen.

 

Dit wedstrijdweekend ‘Baywatch’ in het Limburgse Susteren- Echt was druk bezet met circa 180 deelnemers uit Nederland, België en Duitsland. De vijf ARB-dames en vier heren presteerde het om een aantal mooie prestaties neer te zetten. Bij de Rescuetube estafette brachten de dames José Blom, Sylvana Kusters, Sharon de Klerk, Chantal van Rikxoort en de kersverse Europees kampioene Tanja van Essen het tot een zesde finaleplek. Bij de Beachflags strandden José en Chantal beide één plek voor de halve finale, daar waar Tanja het wist te vol te houden tot één plek voor de finale. Stefan Gaal bracht het bij de heren tot de halve finale en werd daar verdienstelijk zevende. Die zaterdag bracht onder andere nog de Board Race, waar Jort van Wijk negende en Michael van der Plaat zevende werden in hun serie, en Tanja zelfs vijfde.

Zondag kende de ARB het grootste succes, met de damesploeg die brons behaalde op de Board Rescue estafette. Dat bracht de dames tot een vijfde totaalscore in het estafetteklassement. De zware Run-Swim- Run leidde tot finaleplekken voor Michael, Chantal, Sylvana en Tanja, die respectievelijk 26e, 20e, 19e en 6e werden. Een mooie apotheose van een schitterend oceanseizoen voor de ARB, met over een maand de eerste ‘pool’-wedstrijd in Heythuysen op het programma.

 

Bron: www.deweekkrant.nl