lifesaving.nl banner 1

De Vonk Alblasserdam

woensdag 26 augustus 2009

 

Corine Leenheer (rood badpak) zette zaterdag een uitstekende prestatie neer. Zij werd vijfde op het onderdeel beachflags en derde bij de wade race.

Corine Leenheer (rood badpak) zette zaterdag een uitstekende prestatie neer. Zij werd vijfde op het onderdeel beachflags en derde bij de wade race.

 

ALBLASSERDAM - Voor de reddingsbrigade uit Alblasserdam stond zaterdag de eerste grote oceanwedstrijd van dit seizoen op het programma. Dit was de GZG-Cup, een goede voorbereiding op het aanstaande NK op 29 augustus, en de EJK de week daarna. In Lobith streden elf zwemmende redders om de medailles in verschillende disciplines. De aspiranten Ruben van Erk en Corine Leenheer hadden een kortlopende reputatie hoog te houden. Ruben schreef dit jaar elk onderdeel waar hij aan mee deed op zijn naam, en ook in Lobith presteerde hij het om deze reeks door te zetten, door bij de beachflags, board race, wade race en beach sprint goud te winnen.

 

Corine zette ook een puike prestatie neer, want zij werd ondanks een inschattingsfoutje op de beachflags (vijfde plek) wel mooi derde bij de wade race. De aspirant Manuel Termond Rivera wist ook erg goed mee te komen met de rest van het veld. Zij hadden dit keer te maken met zowel Nederlandse als Belgische en Duitse tegenstand, en dit was des te meer te merken bij de junioren en senioren. Daar werden weliswaar geen individuele medailles behaald, maar Tanja van Essen, Sylvana Kusters, Chantal van Rikxoort en José Blom wisten zich zeer wel te handhaven in dit internationale deelnemersveld. Dit damesteam presteerde in de beachsprint estafette naar behoren met een vierde plek, en José schopte het bij de beachflags in een breed seniorenveld tot een achtste plaats. De heren Stefan Gaal, Jort van Wijk en Michael van der Plaat wisten samen met Ruben een plek in de finale te veroveren met de beachsprint, en eindigden daar uiteindelijk in de middenmoot. Jort behaalde uiteindelijk een finaleplek bij de beachflags. Met deze scores werd een goed gevolg gegeven aan de Beachflagstour van afgelopen maanden, waar de ARB met het juniorenteam de eerste plaats innam, en derde werd in het totale klassement.

 

Bron: www.deweekkrant.nl