lifesaving.nl banner 1

Zevenaar Post

Woensdag 4 april 2007

 

Goud en brons bijeen

Goud en brons bijeen

 

Zevenaar - De mannen en jongens van Reddingsbrigade De Breuly hebben het veertigjarig jubileum van hun club extra luister bijgezet door in eigen huis Nederlands kampioenschap zwemmend redden binnen te halen.

 

"Vooraf gingen de mannen en het jongensjuniorenteam voor goud, de dames voor een podium plek en de meisjes voor een plaats in de subtop. Als dat allemaal uitkomt, kun je niet anders dan tevreden zijn" , jubelde coach Jolanda van Dalen na afloop. Niet alleen kon Van Dalen met trots terugkijken op de prestatie van haar zwemmers en zwemsters, ook de organisatie en alle vrijwilligers verdienden in haar ogen alle lof. "Zevenaar kan trots zijn op deze mensen", stak Niko Wiendels sportwethouder van Zevenaar alle mensen van De Breuly een hart onder de riem. Maar liefst 24 teams uit het hele land waren naar Zevenaar afgereisd om de felbegeerde titel 'Nederlands kampioen' binnen te halen.

Op zaterdag was het de beurt aan de junioren; op zondag aan de senioren. Frank Lust, Ruben Mellema, Jimmy van Raaij, Nick Hirst, Rick de Vor en Thomas Limbeeck zorgden op zatedag al voor een klein feestje binnen de gelederen van De Breuly door de teams van Echt en Weert na zes wedstrijdonderdelen achter zich te laten. Bij de meisjes won Weert voor Echt en Heythuysen. Een dag later namen de heren Robert Hendriks, Gertjan Hollink, Peter Hulkenberg, Hubert Jorna en Jeroen Koster na een bloedstollende competitie het goud in ontvangst. De dames Michelle Boone, Marleen Brood, Janneke Jansen, Nicolette Jorna, Krista Snijders, Ine Vister moesten het heel verdienstelijk doen met brons.