lifesaving.nl banner 1

Zevenaar Post

Woensdag 24 augustus 2005

 

Peter Hülkenberg, Stefan Ubbin, Nicolette Jorna en Krista Snijders zijn Europeesch kampioen reddend zwemmen. (foto: Ab Hendriks)

 

Zevenaar - Peter Hülkenberg, Stefan Ubbink, Nicolette Jorna en Krista Snijders zijn Europeesch kampioen reddend zwemmen. Onlangs deden de leden van Reddingsbrigade  van Sportvereniging De Breuly in Duitsland mee aan de Simulated Emergency Response Competition.

 

Peter: "En dat betekende dat wij twaalf slachtoffers in twee minuten tijd uit het water moesten halen. Hierbij konde we gebruik maken van hulpmiddelen die in de directe omgeving lagen. Ook kregen we met onderkoelde lichamen te maken waarop reanimatie werd toegepast." Het Zevenaars gezelschap  rekende niet echt op een kampioenschap. "Je bent natuurlijk volledig afhankelijk van de jury en bovendien kun niet zien wat de andere teams doen omdat je op dat moment wordt afgezonderd", vertelt Peter. Samen met Michelle Boone, Ine Visse, Robert Hendriks en Jeroen Koster deed het gelukkig viertal nog met andere wedstrijden mee. Hierin waren ze minder succesvol. De grootste prijs is wellicht het mogen meedoen aan het wereldkampioenschap van het Breuly-herenteam in Australië. "De reis is al geboekt, we gaan in februari", aldus een enthousiaste Peter.