lifesaving.nl banner 1

Hét Gemeente Nieuws

Week 11, 2007

Reddingsbrigade De Breuly Zevenaar

Zevenaar - Op 31 maart en 1 april houdt de reddingsbrigade Zevenaar samen met de overkoepelende organisatie reddingsbrigades Nederland, het Nederlands Kampioenschap, NK zwemmend redden voor junioren en senioren teams.

De reddingsbrigade RB de Breuly is uitermate tevreden dat het NK is toegewezen aan Zevenaar. Sporters van de RB Zevenaar presteren al jaren op hoog niveau zowel nationaal als internationaal. Zo wist het team in 2005 zelfs de Europese titel binnen te halen op het onderdeel Serc, eerst hulp aan drenkelingen. De organisatie van het NK in Zevenaar is voor de reddingsbrigade evenals de gemeente Zevenaar een aardige publiekstrekker en dat kan de sport goed gebruiken.

Snelheid, souplesse, techniek en diverse vaardigheden kenmerken de sport life-saving. Deze sport is een unieke sport omdat het een nuttigheidssport is. Welke andere sport kan zeggen dat het uiteindelijk een doel dient; het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood.

De organisatie van het NK valt samen met het veertig jarig jubileum van reddingsbrigade De Breuly. Tientallen vrijwilligers zijn momenteel druk met alle voorbereidingen om zo van het komen NK een succes te maken.

Het NK is voor clubteams van alle aangesloten reddingsbrigades in Nederland die aan bepaalde limieten voldoen. De wedstrijd bestaat uit een zestal team onderdelen zowel voor de junioren op de zaterdag en voor de senioren op de zondag. Een van de onderdelen is de vier keer vijftig meter torpedoboei estafette waarbij diverse technieken van het life-saven worden toegepast. Eerste zwemmer zwemt vijftig meter vrije slag, is borstcrawl; de tweede zwemmer zwemt vijftig meter vrije slag met zwemvliezen; de derde zwemmer zwemt vijftig meter vrije slag met een torpedoboei, enigszins vergelijkbaar met de bekende rescue can uit het populaire televisieprogramma Baywatch en de vierde zwemmer zwemt vijftig meter vrije slag met zwemvliezen en vervoert de drenkeling, nummer drie met de torpedoboei.

Neem op 31 maart en 1 april een kijkje in het Lentebad in Zevenaar. De wedstrijden vinden plaats tussen 12.00 en 16.30 uur. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Jolanda van Dalen. Dit kan via reddingsbrigade De Breuly in Zevenaar. Men kan ook een bezoekje brengen aan www.redned.nl en/of www.debreuly.nl.