lifesaving.nl banner 1

Liemers lantaren

woendag 21 maart 2007

 

De deelnemers op het 'bordes'

De deelnemers op het 'bordes'


Zevenaar - Negen leden van reddingsbrigade De Breuly deden afgelopen zaterdag mee aan de Ilse-(International Life Saving)wedstrijd in Dordrecht. Met succes, want ze namen flink wat prijzen mee naar huis. Met de Nederlandse kampioenschappen in het eigen Lentebad in het vooruitzicht een prima opsteker. 


Een Ilse-wedstrijd bestaat uit individuele onderdelen en een klassementen waaraan junioren, senioren en masters meedoen. Bij deze wedstrijd gaat het in de eerste plaats om vaardigheden die gebruikt kunnen worden bij het daadwerkelijk redden van drenkelingen. Daarnaast is er het wedstrijdelement, de factor tijd. De combinatie van beide maakt het niet alleen een uitdaging om kwalitatief de prestaties met elkaar te vergelijken, maar ook om kwantitatief de strijd met elkaar aan te gaan op de diverse onderdelen. Het gaat onder meer om de onderdelen hinderniszwemmen, popduiken, reddingswisselslag, lifesaver en superlifesaver.
In het sportbad Aquapulca waren reddingsbrigades uit heel Nederland vertegenwoordigd. De deelnemers kwamen uit Echt, Heythuysen, Weert, Eindhoven, Waddinxveen, Gouda, Alphen en Alblasserdam. Uit de regio Oost deed reddingsbrigade De Breuly mee en de Dordtse Reddingsbrigade was zelf ook van de partij.

 

Uitslagen
In de D-categorie tot 12 jaar werd Romy Tichelaar derde en Manon Zengerink vierde; in de C-categorie tot 15 jaar behaalde Frank Lust een tweede plaats; in de B-categorie tot 18 jaar werd Axel Tichelaar eerste; in de A- categorie 18 jaar en ouder was er een tweede plaats voor Robert Hendriks en Jeroen Koster veroverde een eerste plek bij de Masters. De jongste deelnemer, de achtjarige Falco Tichelaar, werd knap zesde in een veld van elf jongens in de D-categorie.