lifesaving.nl banner 1

Zevenaar Post

25 januari 2006

 

Het wedstrijdteam is er klaar voor.

Het wedstrijdteam is er klaar voor.

 

ZEVENAAR - Robert Hendriks uit Pannerden is een van de vier mannen van het wedstrijdteam van reddingsbrigade de Breuly die in februari aan de wereldkampioenschappen reddend zwemmen in Australië meedoet. "We gaan voor de lol en om persoonlijke records te verbeteren", zegt Hendriks.

 

Dit is de tweede keer dat reddingsbrigade de Breuly aan een wereldkampioenschap meedoet. "De eerste keer in Italië was ik er ook bij", vertelt Hendriks. "Dat was veel groter dan de wedstrijden waar ik eerder aan meegedaan had. Het is leuk om nog een keer aan zo'n grote wedstrijd mee te doen." Eind 2000 is Hendriks bij het Nederlands team gekomen. Hendriks doet met het Nederlands team mee en met het team van de Breuly. Jeroen Koster is reserve voor het Nederlandse team.

 

Hendriks weet wat hij verwachten kan tijdens het wereldkampioenschap. "De onderdelen van de individuele wedstrijden zijn altijd hetzelfde", zegt hij. "Ik verwacht dat we persoonlijke records en clubrecords gaan verbeteren. Eerst heb ik de wedstrijden voor nationale teams en daarna zijn de interteams wedstrijden. Na de het wereldkampioenschap blijven Jeroen en ik nog een poosje in Australië, want we doen begin april mee aan de Australische kampioenschappen. Dat is, op de Olympische spelen na, de grootste wedstrijd. Daar wil ik sowieso een keer aan meegedaan hebben."