lifesaving.nl banner 1

Liemers lantaren

Editie Zevenaar / Didam / Rijnwaarden, 1 maart 2006.

 

Melbourne - Het avontuur van Robert Hendriks, Peter Hülkenberg, Jeroen Koster en Stefan Ubbink zit erop. De reddingszwemmers van de Breuly namen in de laatste week van februari deel aan het WK 'lifesaving' in de buurt van Melbourne en zetten met hun prestaties en outfit Zevenaar op de wereldkaart.

 

Finaleplaatsen op de tien zwembadonderdelen en tien strandonderdelen zaten er niet in. Op het onderdeel SERC (eerste hulp aan drenkelingen) liepen de vier met een negentiende plaats net de finales mis. Op het onderdeel 'linethrow' haalden Peter Hulkenberg en Robert Hendriks de B-finale en werden vierde. Volgens trainer Jolanda van Dalen een superprestatie. "Als je bedenkt dat er 168 teams aan het WK deelnemen en je wordt twaalfde van de wereld is dat zo gek nog niet."

 

Outfit

Het viertal van de Breuly was 'down under' duidelijk herkenbaar en oogstte veel bijval met hun groen-zilver-groene zwembroeken, shirts en caps, klompen en mascotte. Jeroen en Peter kijken dan ook met plezier terug. "We hebben veel ervaring opgedaan en aardig gepresteerd. De Australiërs hadden natuurlijk een groot thuisvoordeel en op de strandonderdelen merkten we dat het bij ons winter is. Dan mis je het gevoel. Maar we hadden dit nooit willen missen. Nu gaan we nog twee weken genieten van een mooi land en vriendelijke mensen."