lifesaving.nl banner 1

Liemers Lantaren

Editie Zevenaar / Didam / Rijnwaarden, 19 november 2008.   

KIEL - De ploeg 'talentontwikkeling' heeft in het weekend van 8, 9 en 10 november een internationale wedstrijd in Kiel, Duitsland, gezwommenen de gouden medaille gewonnen.

 

Wouter de Boer uit Zevenaar en Falco Tichelaar uit Duiven, twee jongen leden van Reddingsbrigade de Breuly Zevenaar maakten deel uit van onze nationale ploeg. Zijn zijn voor 2008 geselecteerd voor deze ploeg in de leeftijd tot 12 jaar. In totaal bestond de ploeg uit vier jongens. De volgende onderdelen moesten gezwommen worden: 4x50 meter hinderniszwemmen, de 4x50 meter torpedoboeizwemmen, de 4x25 meter popvervoeren en de 4x50 meter verrassingsestafette.

 

Talentherkenning

Met ingang van 1996 heeft Reddingsbrigades Nederland (KNBRD) onder het motto 'de jeugd heeft de toekomst'  gekozen voor een goede begeleiding van jeugdige sporters. Er is een categorie-indeling naar vier leeftijden. De D-categorie bestaat uit 8-11 jarigen, de C-categorie uit 12-14 jarigen, de B-categorie uit 15-18 jarigen en de A-categorie is de open klasse.

 

Het doel van talentherkenning en -ontwikkeling binnen Reddingsbrigades Nederland (KNBRD) is een verbreding van de kweekvijver en een betere binding met jonge zwemmende redders/sters. Op deze manier kunnen jeugdige sporters al op jonge leeftijd kennis maken met alle facetten van de topsport en zo kunnen tijdig de juiste vaardigheden bijgebracht worden. Op deze manier wordt er een bredere basis van wedstrijdsporters binnen Reddingsbrigades Nederland ontwikkeld.

 

Jaarlijks tijdens de NK Ilsewedstrijden moet de jeugd opnieuw laten zien dat zij vaardig genoeg zijn om (op)nieuw in de ploeg voor talentherkenning en -ontwikkeling te worden opgenomen. Op 10 november hebben Wouter en Falco opnieuw bewezen snel en vaardig genoeg te zijn om voor 2009 weer opnieuw opgenomen te worden in deze ploeg in de leeftijd 8-11 jarigen.