lifesaving.nl banner 1

DLRG-Trophy-2011
Ook in 2011 is er weer een DLRG Trophy! Nu zijn definitief de eerste en tweede wedstrijdlocatie ook bekend gemaakt. Er ligt alleen een klein probleempje op de loer. Na het verdwijnen van de grote sponsor en het daarmee terugschroeven van de organisatie en officials, liep het deelnemers aantal flink terug op. Dat zorgde er voor dat vorig jaar al een flink aantal deelnemers al ver voor de poort geweigerd werden. Daar heeft de DLRG nu iets op gevonden, want eigen brigade eerst...
Instant update: Over de DLRG gesproken, ook een update over de German Cup in Warendorf!


In de Auschreibungsbedingungen, mooi woord, staat heel duidelijk:

2. Teilnahmeberechtigung / Startbedingungen
Weiterhin startberechtigt ist eine Clubmannschaft der Mitgliedsverbände der International Life Saving Federation (ILS).
Es ist jeweils nur eine Mannschaft pro Nationalem Verband zum Start zugelassen.

Vrij vertaald wil dat zeggen buitenlandse clubs ook mee mogen doen, maar dat er maar 1 team per buitenlandse bond mee mag doen... Rare jongens die Duitsers, maar dat is natuurlijk rete-slim. De buitenlandse Life Savers kunnen veel minder deelnemers sturen, dus gunstig voor alle Duitse deelnemers in de breedte en ook hartstikke gunstig voor de toppers. *kuch* En voor de Duitse toppers is het wel zo goed als zeker geregeld dat alleen de besten mee komen doen. ALS dat zo geregeld  wordt in het buitenland natuurlijk.

DRUK DRUK DRUK!
Druk, druk, druk!

Nederlandse inschrijvingen zijn door de DLRG neergelegd bij bondscoach Nico Laumen. Hoe de indeling in het vat gegoten wordt is nog onbekend. Hierover volgt binnenkort meer!

In Duitsland begint men zich al te roeren over de nieuwe regels, want alleen de top 3 van vorig jaar (Halle-Saalekreis, Harsewinkel, Uetsersen) mag wel nog twee teams sturen. En waren het niet juist die buitenlandse teams die de wedstrijd interessant maakten?!

Waar de festijnen plaatsvinden is in ieder geval:

25 juni 2011: Goitzschesee - Bitterfeld
Kleine 600 kilometer, 5 à 5,5 uur rijden

6 augustus 2011: Diemelsee - Heringhausen
Een dikke 250 kilometer, 2,5 à 3 uur rijden

27 augustus 2011: Hooksiel - Nordsee
Zo'n 350 - 400 kilometers, met 3,5 tot 4 uur rijden

Voor straf moet de DLRG Trophy naar Nederland! Dat zal ze leren.

Over de German Cup in Warendorf is tevens bekend geworden dat deze een week later plaats zal vinden dan gepland. Namelijk op 25 en 26 november. Zie daarvoor ook onze Kalender. Altijd up to date!

Bron: DLRG.deAlles over de DLRG Trophy in het LifeSaving.nl Archief
LifeSaving.nl Kalender