lifesaving.nl banner 1

Zane-Holmes-ftw
En ja hoorrr, daar was ie weer! Grote golven in Portsea voor de vierde ronde van de Kellogg's Nutri-Grain Ironman Series.Er gebeurde weer allerlei gekke dingen, haast teveel om op te noemen. Maar wees niet bang, we hebben al wat hoogtepunten op VIDEO! Jawel!


Enige dagen voor de wedstrijd werd al bekend gemaakt dat de legendes hun zwembroek in de kast konden laten liggen. Wegens de verwachte grote omstandigheden, wilde de organisatie het maximale eruit slepen voor de échte Ironmen en Ironwomen. Dat beloofde al veel goeds.

BIG

Zowel voor de dames als de heren stond er het triple-sprint formaat op de planning. Drie keer een Iron(wo)man, met voor elke race punten. Degene met de meeste punten na drie races, zou de ronde winnen. Voor de dames werd al besloten om niet drie, maar twee races te doen. 

Gelukkig maar voor Liz Pluimers, die kon zo maar twee keer haar ski aan gort varen. Tot zover haar totale dominantie. Kansen voor de rest. 

Amy-Nurthen

Het eerste rondje Ironwoman werd zowaar gewonnen door de nummer drie van ronde 3, Amy Nurthen. 18 Lentes jong en hoppakee, gewoon even winnen. En weet je wat, in de tweede ronde wordt ze gewoon maar eventjes tweede. Dus in totaal eerste. Mevrouw constantheid, Courtney Hancock werd wederom tweedes en pakt daarmee de leiding in het tussenklassement. Kristyl Smith won de tweede rond en werd vijfde in Portsea.

Uitslag ronde 4, Portsea

# Naam
1 Amy Nurthen
2 Courtney Hancock
3 Alicia Marriott
4 Brodie Moir
5 Kristyl Smith

Snel over naar de winnares voor een stukje commentaar.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=yEVrn3Pvq3k}

Bij de mannen was het natuurlijk ook een waar spektakel. Maar het was wel de oude garde die het waar maakte. Hugh Dougherty keek hoe Liz Pluimers het deed en beschadigde ook een ski. Daarop moest hij terug naar de kant voor vervanging, wat voor hem een 19e plek in totaal opleverde. Zane Holmes was überconsistent en won twee keer. Daarbij was hij nog eens tweede, dus de totaalzege van Portsea was van hem. Ky Hurst wist ook weer eens te overtuigen, na het meest dramatische seizoen ooit. In totaal werd het zoiets als dit.

Uitslag ronde 4, Portsea
# Naam
1 Zane Holmes
2 Ky Hurst
3 Shannon Eckstein
4 Matt Poole
5 Wes Berg

Dit maakt dat de eindzege bij de dames voor het oprapen ligt voor Courtney Hancock. Zij hoeft maar in de top 6 te finishen, om haar eerste titel te pakken. Bij de mannen lijkt Shannon Eckstein lekker op weg, maar er zijn nog genoeg kapers op de kust. Spannend, spannend, spannend dus! 

Volgende week de grote finale in Noosa, vul de poll in nu het nog kan en check de video van Portsea hieronder!

Foto's: Amy Nurthen, www.adelaidenow.com.au
Video: www.dailytelegraph.com.au
surfironmanseries.com