lifesaving.nl banner 1

Liz-win
Vannacht was alweer de derde ronde van de Kellogg's Nutri-Grain Ironman Series. In Coolum aan de Sunshine Coast. Voor de tweede keer stond er het Enduro formaat op stapel. Voor de diesels onder ons. Na de ellenlange regenperiodes aldaar was het vandaag eens tijd voor een beetje regen. Wel slecht weer, maar geen golven. Helaasch. Met bij de mannen telkens een andere winnaar ontpopt de enige professionele Ironman series zich dit jaar tot een compleet open race. Zal Shannon terugslaan? Toch Caine het überlange-afstandsbeest die een lange neus trekt? Of wederom het roze gevaar? Ky Hurst die eindelijk weer naar behoren presteert? Zullen de Huge Dougherty fans hem eindelijk van die eeuwige tweede plaats afhelpen? Vragen, vragen, vragen...


Behalve dan dat we van Ali Day houden, dat is de enige zekerheid die we hebben. EN natuurlijk dat de volgorde voor vandaag board, zwem, ski is.

Het parcours zag er zo uit.

KNG-2011-3-Coolum-parcours

Allereerst mochten de legendes van weleer weer een gezellig wedstrijdje als opwarmer doen. En dat was dus ook wel nodig. Net als in Bondi waren het de locals die het flikten.

KNG-2011-3-Legends

Max Pettigrove, Heath Collie en Steve Pullen pakten het goud in de eindsprint voor Martin Kenny, zwemmer Paul Lemmon en rugbyspeler Darren Schott.

Bij de dames was het al twee keer raak voor Elizabeth Pluimers. Waarmee ze dus het Enduro en het Eliminator format onder de knie heeft. Had ze in de eerste Enduro nog een megagolf nodig om überhaupt te kunnen winnen, deze keer was ze vanaf de star vooraan te vinden. Samen met Brodie Moir maakte ze de dienst uit op board. Pas in het zwemrondje had ze er genoeg van en liet de rest van het veld achter zicht. Deze voorsprong gaf ze op ski niet meer weg en lukte het haar om in de 50 minuten durende race een dikke voorsprong van maar liefst 50 meter op te bouwen.

Tara

Tweede werd Courtney Hancock, die op haar beurt weer 100 meter voorsprong op de nummer drie. Die nummer drie was nog even heel spannend, want om de laatste medaille moest nog heel hard gesprint worden. Dat ging tussen Amy Nurthen en Tara Coleman. Beide dames eindigden nog nooit zo hoog, maar Tara deed het het beste en werd derde.

KNG-2011-3-girls-presso

Tussenstand na 3 rondes

Naam Punten
1 Liz Pluimers 60
2 Courtney Hancock 55
3 Alicia Marriot 50
4
Gemma Newbiggin 47
5
Kristyl Smith 45


Bij de mannen waren er wederom verrassingen. Vanaf het begin zat Hugh Dougherty weer vooraan erbij. Halverwege de race had hij maar liefst 35 seconden voorsprong. Hugh was wel blij dat het laatste stukje lopen ook echt het allerlaatste was, want zijn tank was leeg en Caine kwam dichterbij. Maar omdat hij 25 seconden van zijn voorsprong over hield, op een race van een uur en 45 minuten, kunnen we toch wel zeggen dat hij ruim won. Caine Eckstein dus wederom tweede. Corey Jones pakte zonder horseshoe direct weer een podiumpje mee, misschien dat het ding dan toch wat minder geluk bracht.

KNG-2011-3-mens-presso

Shannon Eckstein verbeterde zijn resultaat van ronde 2 en werd vierde. Alastair Day werd ook weer verrassend vijfde. Voor Ky Hurst zit de stijgende lijn er weer in, met op afstand zijn beste prestatie dit jaar; zesde. Matt Poole was/is wat ziekjes, klaagde over benauwdheid en klapte dan na de finish ook maar in elkaar. Als we de bladen mogen geloven. Of dat dan was om zijn ziek zijn, of om zijn tiende plaats is ons onduidelijk.

Tussenstand na 3 rondes
Naam Punten
1 Hugh Dougherty 56
2 Shannon Eckstein 52
3 Matt Poole
Caine Eckstein
49
5 Alastair Day 46


Meer informatie op de officiele website. Beeld volgt binnenkort. Op naar het triple sprint formaat in Portsea op 2 januari 2011, legendarisch om zijn golven, Geen wonder dat menig Kellogg's atleet als doel "grote golven in Portsea" heeft. Voor de mensen die willen weten hoe het er daar in het verleden aan toe ging:

Pak popcorn, klik deze link, kies een fimpje en geniet!

Update: Nu met extragratis poll, met de vraag wie er bij de mannen gaat winnen!

surfironmanseries.comFoto's: Mooloolaba, Hossegor