DLRG Cup 2010 - Team Nederland

DLRG Cup 2010

"We" gaan er natuurlijk weer naar toe, de Nivea DLRG Cup in Warnemünde. Er zou eerst sprake van zijn dat Reddingsbrigade Nederland met twee teams vertegenwoordigd zou zijn, maar dat ging helaas pindakaas niet door. Ook de stage die gepland was direct voor de Cup ging niet door. Wat er dan wel door gaat? De volgende tien kernploegleden richting het noorden van Duitsland!

De heren bondscoaches hebben hun keuze bekend gemaakt. Onderstaande vijf dames en vijf heren mogen Nederland vertegenwoordigen op de DLRG Cup 2010. Het ziet er sterk naar uit dat deze wedstrijd als zeer serieuze voorbereiding wordt gezien op het WK later dit jaar. Dus wellicht dat degenen die geselecteerd zijn mogen rekenen op een ticket naar Egypte, of juist moeten laten zien dat zij wèl behoren bij de twaalfkoppige selectie die Nederland op het WK mag vertegenwoordigen.

Anneloes Peulen Anneloes Peulen

Wees de bondscoaches erop dat ook de jongere generatie de kans moet krijgen om ervaring op te doen, en stelde haar plekje beschikbaar. Schijnbaar willen de heren coaches toch nog wat van haar zien voordat ze de reis naar Egypte mag boeken. Maar daar zal zij zich niet druk om maken, met een instelling zoals Anneloes die heeft kom je sowieso heel ver. Dat heeft ze in het verleden al ruimschoots bewezen.
Ilvy van Grimbergen Ilvy van Grimbergen

Lijkt een serieuze kandidaat voor het WK, en maakt dan ook haar eerste opwachting op de DLRG Cup. Is normaalgesproken niet zo van het hele ocean gebeuren, maar timmert de laatste tijd toch wel aan de weg. De neutrale toeschouwer is hoe dan ook benieuwd hoe zij het er vanaf gaat brengen.
Maike Op het Veld Maike Op het Veld

Wat is de damesploeg nog zonder Maike? Is samen met Anneloes al meer dan vijf jaar een vaste waarde in het damesteam. Ze is altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging, en is nooit tevreden met minder dan de eerste plaats. Dat maakt haar tot een van de beste lifesavers in Nederland, en dan mag je natuurlijk ook voor Nederland naar de DLRG Cup.
Marianka Peeters Marianka Peeters

Staat vaker in de uitslagen net in de schaduw van Maike, maar critici denken dat zij wellicht nog dit jaar haar trainingsmaatje voorbij gaat steken op de Board Race. Ze is met haar lichte gewicht ook de ideale boardster in de Board Rescue. De DLRG Cup is voor haar een ideaal moment om weer eens te bewijzen dat zij van essentiële waarde is voor het Nederlands team.
Saskia Coolen Saskia Coolen

Voor Saskia is dit de tweede keer dat zij van start gaat op de DLRG Cup. Vorig jaar hadden we al opgemerkt dat de oceankwaliteiten van deze dame in de lift zaten, en zij trekt de lijn dus gewoon vrolijk door. Of het ook genoeg is voor een ticket naar Alexandrië, zal waarschijnlijk afhangen van wat er allemaal in het zwembad gebeurt.
Niels van Dalen Niels van Dalen

Is de afgelopen winter sterk vooruit gegaan, en klopte Rik al driemaal dit seizoen op de Board Race. Of dit komt door zijn nieuwe techniek, wil hij ons niet verklappen. Maar dit zal voor hem in ieder geval een pluspunt zijn op de weg naar het WK, en hij zal dit dan ook willen laten zien op de DLRG Cup.
Peter Crijns Peter Crijns

Hij zal weer enkele keren drenkeling gaan spelen tijdens de wedstrijd, en wordt er van verdacht in een steeds rechtere lijn naar de boei te zwemmen. Neemt er graag op het laatste moment een wedstrijdje bij voor de fun, en vind het ook helemaal niet erg om naar de DLRG Cup te moeten. Hij zal ook uitkijken naar de Beach Flags, aangezien het niveau in Warnemünde weer net iets hoger is dan op de meeste Europese wedstrijden.
Rik Op het Veld Rik Op het Veld

Heeft vorig jaar steevast met de Europese top meegedraaid, en lijkt dat vooralsnog dit jaar weer te gaan doen. Heeft tijdens de eerste DLRG Trophy in Haltern in ieder geval al laten zien dat het wel goed zit met de conditie door de Oceanman met enkele ski lengtes voorsprong te winnen. Als vanzelfsprekend wordt van hem verwacht dat hij deze lijn lekker doorzet richting de WK.
Robert Hendriks Robert Hendriks

Was verbaasd om zijn naam te zien staan in het rijtje met deelnemers voor de DLRG Cup. Zegt zelf op zoek te zijn naar wedstrijden waar het niveau op de Beach Flags nog hoger ligt, maar zal het stiekem toch wel weer een uitdaging vinden om opnieuw als beste flagger de met bouwlampen verlichte arena te verlaten. Verder hoopt hij op een zeer kort parcous met de Board Race, zodat het een keer niet te lang is voor deze rassprinter.
Ruud van Bommel Ruud van Bommel

Is alweer voor de zoveelste keer de jongste van het team, maar zeker niet de minste. Heeft zich langzamerhand vanaf het sprinten richting de langere afstanden begeven, en dat maakt hem nu tot een allrounder die eigenlijk op alle onderdelen uit de voeten kan. Kan door zijn multifunctionaliteit het vliegtuig naar Egypte al bijna niet meer missen, maar zal toch ook op het verlossende woord van de heren bondscoaches moeten wachten.

Er zijn geen reserves aangewezen voor deze wedstrijd.

Als laatste kunnen wij u weer verklappen dat er ook dit jaar weer tijdens de DLRG Cup enkele Newsflashes gaan komen, zodat ook de thuisblijvers op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Zoals u gewend bent, hier, bij LifeSaving.nl.

Twitter Feed

by acls us

Login